Her şey iblisin ademe,ademin kutsala isyanıyla başladı.Ve o gün bu gündür,yasak meyvenin hakimiyeti hiç eksik olmadı insanlığın,nefis coğrafyasından.Kutsal mekanın terkiyle,tek başına ve çırılçıplak kaldı insan. İlkel olan ne varsa hepsiyle beraber ortada.Yasak meyve hem elinde olandan vazgeçmedi,korudu.Hem de yasak olanın cazibesine yenilerek bütün insanlığa tad olarak baktırmadan geri kalmadı.Birle yetinmeden ikircikli bir hayat taşıttı ince ruhlu dünyamızda.Yanındakinin mükemmel bir haz fakat bazen de usanç veren kendi içimizdeki kanaatsiz çatışmanın dışında diğerine sığınma ve ondaki en küçük nüansın insanı uçuran bir zevk saatine sürüklediği meyve olmaktır.Mutluluğunun asıl kaynağının gizli kaçamaklardan beslendiğinin farkında ama yanındakilerle mutluymuş gibi davranmadır. O andaki kınama ve çekiştirilmenin hiç aklın ucundan geçmediği tamamen karşıdakinin söyleyeceği en zevkten sözlerin tahrik ettiği hedonist bir orta yol hastalığına tutulmaktır.İki şey arasında incitmeden,kırmadan tutunmak.Birinde yanmak diğerine kanmaktır.
Tutkulu bir alçalmadır bu.Akıl yasak ettiği halde,duygular arzularla birleşip akla karşı korsa ve akıl paylaşılan kutsalı devre dışı bırakarak,içimizde uyandırdığı kör bir istek ve dürtüyü, kuralsız bir aşka dönüştürerek ne yaptığını bilmeden kendinden geçmiş ve kendine geldiğinde çöl ortasında kalmış zavallı bir ağaca dönüşür.Sayısız acı ve tutkulardan sonra her yaşanılan tutkunun bizi biraz daha olgunlaştıracağı ve yüceltileceğine inanarak iyiliği uygulamak kötülüğü kurşunlamak isterken sürüp giden paradoksal haz canavarının pençesinde kıvranıp durmak.Yani yenileyici ruhumuzu yitirip sürekli çürüyen onarılmaz ve kuşatılmış bir mağluplar ordusunun ıslah olmaz bilinçaltı hakimiyetine teslim olmak.Yasak meyve bazen muhteşem bir rüya gibi görünür.İçindeki maraz kırıntılarını ya bir türlü göremeyiz yada görmek istemeyiz.Yasak meyve ademden aldığı ilhamla insanda imkansız bir rüyaya dönüşerek bu imkansızı düz bir araziye çıkarmıştır.Bu insan doğasının kendi içinde günahsız bölgeler yaratıp o andaki cezayı erteleyerek yasak olan her şeyin tadına varmış ve artık tükenen bir fizyolojik değişim den sonra af dilemek.Eğer kabul görürsen adem gibi güzel hoş mekana buyurulmaktır.Kabul görmezsen iblisle beraber lanetlenmektir.

Abdurrahman ÖRNEK
( Yasak Meyve başlıklı yazı Abdurrahman tarafından 26.02.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.