Dünyanın En Zengini Kim?

Zenginlik,para pul,şöhret...ve nicesi.Yediden yetmişe herkesin ağzının sularının aktığını biliyorum bunları duyunca. Tüm gayretimiz bu nimetlere erişmek ve hatta daha fazlasına sahip olmak içindir. Bu durumu inkar edemeyeceğimiz öyle ya da böyle ortada. Kim istemez ki zenginliği dediğinizi duyar gibiyim. Bunda sonuna kadar haklısınız. Sizinle hemen hemen aynı fikirdeyim. Ama bir farkla.

Evet, zengin olmak ve değerli şeylere sahip olmak güzel bir şey ama yetersiz. Çünkü bu dünya üzerinde sahip olabileceğiniz tüm değerlerden daha üstün, daha kıymetli bir zenginlik tanıyorum. Sahip olduğunuz her şeyi elinizin tersiyle itip ona daha fazla sahip olmak isteyeceğinizden eminim. Nasıl bu kadar emin olduğuma takılıp kalmayın, insanların bu nimeti ne kadar arzuladıklarını defalarca şahit oldum. Onun için böyle konuşuyorum. O olmadan hiçbir şeyin olmayacağını, her şeyin değersiz ve anlamsız kalacağını çok iyi biliyorum. Sanırım pek çoklarımız neyden bahsettiğimizi çoktan anladılar ve derin kafa sallamaya başladılar. Kafası karışanlar ve hala ne olduğunu çıkaramayanlar için söyleyelim: sağlık.

Evet, yanlış duymadınız, ''sağlık''. Bu nimetin değerini bugünlerde daha iyi anlıyor gibiyiz.Normal zamanlarda pek farkında olmadığımız bu hazineye sahip olanların dünyanın en şanslı ve en zengin insanları olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Kimilerine bu durum biraz abartılı gelebilir ama hayır, durum tam olarak bu şekilde. Sağlığınız yerindeyse dünyanın en zengin insanı sizsiniz.

Nasıl mı?Evimiz, arabamız,ihtiyacımızdan fazla paramız, birbirinden kıymetli değerli taşlarımız, ve daha pek çok aklımıza gelebilecek her şeye sahipsiniz. Ama bunların hiçbirini kullanamıyorsunuz. Hastasınız yediniz yemeğin tadını alamıyorsunuz, ağrılarınızdan hiçbir zaman rahat bir uyku çekemiyorsunuz.Ve hayatınızı hep birilerine bağlı, basit ihtiyaçlarınızı bile destek almadan gideremiyorsunuz. Ama muazzam bir servete sahipsiniz. Gene de o zenginliği ister miydiniz?Bugünlerde bunu çok daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum.
Hepimiz günlerdir bir şekilde evlerimize kapattık kendimizi. Cebimizde paramız ama harcayamıyoruz, dışarıda son model arabalarımız var ama ailecek gezemiyoruz. Neden? Çünkü korkuyoruz, ya virüs bize de bulaşırsa diye. Sahip olduğumuz zenginliklerin bizi kurtaramayacağından korkuyoruz. O vakit bu zenginliklerin hiçbir kıymeti kalmıyor onun yanında.

Tek önemli olan sağlığımız/sağlınız. Onu yerinde tutmak için bütün servetimizi vermeye hazırız. Yeter ki bize bir şey olmasın diye düşünüyoruz öyle değil mi? Maddi değeri olan her şey tekrar kazanılabilir.Ama sağlık öyle değil. Onu kaybettiyseniz bir kere bir daha geri kazanmanız çok zor, hatta imkansız gibi bir şey. Tam da bu yüzden dünyanın en zengin insanları sağlığı yerinde olanlardır, gerisi yalnızca hikaye. Lütfen bu zenginliğinizin kıymetini bilin. Sizin sahip olduğunuz hazineye kısa bir an da olsa sahip olmak isteyen nice 
insanlar var bu dünyada. Elindeki, avucundaki her şeyi bir çırpıda vermeyi bir an bile düşünmeyecek nice zenginler...Sağlığınızın kıymetini bilin, zenginliğinizin keyfini çıkarın.

Necati DİLEK
( Dünyanın En Zengini Kim başlıklı yazı KelimeAvcısı tarafından 10.04.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.