1 Artık Koronavirüslü Yaşama Alışmalıyız




Bir deli ortaya çıkacak, insanları öldüreceğim diyecek ve Koronavirüs Pandemik gibi öldürücü virüsü dünyaya yayacak… İşte bilgi çağı ve insanlıktan çıkmış birisinin bu beceresi eline geçerse insanlık ölüyor. Bunu neden diyorum, Bill Gates denen kişi, Çin’de ki biyolojik laboratuvarında Koronavirüsü buldu ve dünyaya yaydı iddiası… Eğer bu doğruysa, hani ölen rakamlar istediği gibi değilse, yenisini yayabilir. İkinci, üçüncü akımlar veya daha fazlası ortaya çıkabilir. İnsanlar bir kabus biterken başka kabusa yelken açacak, artık normal bir yaşam yerine, hayata tutunmaya çalışan, ölmemek için çabalayan bir yaşam şeklimiz yeni dünya düzeni olacak!


Umarım bu gerçek değil komplo teorisi olur. Yoksa görünmeyen bir virüse karşı ve üstelik yayılıyorsa, bulaşıcıysa buna nasıl bir önlem alınabilir ki? İnsan sürekli temiz olmalı, hadi bunu istese de susuzluğun olduğu, Afrika gibi yerlerde bu nasıl gerçekleşecek. Üstelik bir kuraklık da gelse, içmeye bile su bulunamayabilir de. Diğer bir komplo teorisi de, dünyada kuraklığın olacağı… İnsan hangi felaketten kurtulsa başka felaketin yaşandığı zamanı yaşıyoruz. Felaketin adı, deprem, tayfun, kuraklık, sel ve bulaşıcı virüsler… İnsan nereye kaçabilir ki, nasıl bir önlem alabilir ki… Yaşamak, Allah’a inanmayan için bir mucize… İnanan içinse, nasılsa öleceğim, öldüren de Allah değil mi? Yaşamak için tedbir alırım, ya da Mevlam tarafından fırsatlar-sebepler sunulur ve bende onu uygular, bu şekilde yaşarım. Sonuçta kişi ölmek için değil, ölmemek için elinden geleni yapmalı, öleni de ölmekten kurtarmalı, inanca göre…


Anlaşılan o ki, artık hiç bir şey eskisi gibi, ezbere olmayacak! Artık ajanlar, insan sağlığını bozacak ve virüsler üretecek katillerin peşinde olacaklar. Artık, uçakla, bombayla savaşlar da olmayacak. Teknolojinin gelişmesi ile, bunu zararlı sonuçlarını arayan ve insanlığın yok olması için kullanan, şeytanlar üreyecek… Şeytanın şekli, korkunç yüzlü ve korkutuculuğu gen değiştirecek… Farklı korkunç şekiller ortaya çıkacak.. Bilgisayarda oyun oynarken aniden görünen şekli ile dehşete düşürecek belki de… Artık şeytan ve virüs sanalın içinde gezinecekler! Bundan kurtulmak için her yazılımın başında besmele, sonunda ise Fatiha süresi okunacak, yahut bilgisayarla uğraşırken kulağa salavatlar okunacak… Sanal içinde gizlenen şeytan bu şekilde sanalda da kaçacak delik arayacak. Sanalla yatıp sanalla kalkıyoruz, bu tür versiyonlar olur mu olur… İlahi sözlerin kime zararı var ki, zaten inancın parçası değil mi? İnandığın gibi yaşarsın da… Ya bunu istemeyenler olursa, o virüs onlara bulaşırsa, onlardan fiziksel olarak bize bulaşması yine olası… Yani insanlar bir araya gelmemeli mi yoksa? Ne düğünlerde, ne cenazelerde, ne kutlamalar da, ne kumsallar da… İnsanlar bu şekilde nasıl evlenirler, çocuklar nasıl eğitim alırlar, insanlar nasıl üretici olurlar ki? İster istemez insanlar birbiriyle iletişim kurmak zorundalar da!


Gelecek gözümde, komplo teorilerinin çok olacağı bir dünya düzenine bakıyor. Belirsizlik ve depresyonun çok olacağı negatifliği hissediyorum. Şu bir gerçek ki, bu kadar hızlı ölüm olasılığının olduğu dünyada, öldükten sonrasına inanıp, samimi bir iman yeşermeli, o sararmamalı ve çürümemeli… Duygudaş olunmalı… Dünyaya tapmamalı ve insanlık ölmeden ölmeli, yokluğu öğrenmeliler…  


Yeni dünya düzenine artık ister istemez alışmalıyız. 


Saffet Kuramaz

( Artık Koronavirüslü Yaşama Alışmalıyız başlıklı yazı safdeha tarafından 21.04.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.