MUCİZE



Feyz ile dolanan bir andalip kuşu
Nefes nefese kalıp dinlediği yokuşu
Hangi hikmet babında güç alıp
Aşar ise..
Arşaper eder iken ufuksuz semaları
Hangi kudret ehlinde
Dem bulup coşar ise...
Ya sanattır ruy-i zemin
Yahut tam bir mucize

Vakittir gidip gelen ve bu durgun vakitten süratle geçip gider nisyana gebe insanlar.Lisânlar unutur sevmeyi sevilmeyi.Kendi sînegâhında âzâde olamayan özgür olsa ne olur.Gün gelir bir mucize vurur anka-ı aşk'a.Bambaşka bir bad-ı safa dolanır zülüfünde.Elem veren kasvetin ölümcül kafesinde ikâmeti son bulur.Semâya kanat çırpıp maviye karışır.Yarışır gökyüzüyle.Tonu değişir göğün.Bulutlar gül kırığı bir elvana bürünür.Sürünür umutsuzluk yalın ayak bir halde.Şahlanır ruy-i zemin.Bu sonsuz arzuhâlde yağmur ıslatır yeri.Tıpkı umut taşıyan o gönlün rahmet ve şefkatle ıslandığı gibi...Yeni bir kimliğe kavuşur âzâları.Eflâk'ına dizilir sitare oyaları.En ferah ve en renkli boyaları sürer kalp hânesine.Bundan gayrı der bide..Bundan gayrı umutsuzluk nesine..


Dad-ı Hakk mıdır Ya Rabb bu dehrin azâmeti
Bostanımda dikensiz güller mi baş veriyor
Şehrimin sokağında şahlanan aşk kâmeti
Adım attığım yere gül yaprağı seriyor


Sussun arsız geceler.Kelam lâl oldu bugün.Bir mucize dal verdi kurumuş dallarında.Gül-i sahra canlandı kokusundan leylağın.Gönül dergâhındaki guraplar uça durdu.Halbuki kaç zamandır dikenli tel örgüden telgraf tellerine yolculuk yaparlardı.Kuşe-i vahdet bile dağıldı tebessümle.Kedere bağlanan çaputları söktürdü yek olan.Umuda visal biçip vuslata kavuşturan ebr-i bahar bulutunu döşedi semâsına.Şâd eyledi arzında titreyen gönülleri.Rânâdan bir rayiha gark eyledi üstüne.Hasretine kavuşan üftâde bir âşık misâli infilak etti sevinç..Bir gülüş armonisi yayıldı simâsına.Son verdi yıllar yılı süren hüsran yasına...

Nedir esbabı aslen bir mucize bin nimet
Zalamın batağında gizlenmişti zilalım
Ehl-i salah gönülde saklanan sonsuz hikmet
Döşendi gökyüzüme şaha kalktı hilalim

Ya Rabb bu neyin nesi neyin sesi bu boşluk
Nevmidken duygularım fikrimden çok uzakta
Âfâkımda ayyûka çıka durdu sarhoşluk
Bir velvele yayıldı kurtardığın tuzakta

Bu yeis zilletine izzeti hüküm kılan bir mucize yarattı ömrünün yarısında.Sarısında güneşin yeşilinde fidanın boy verdi güşta.Bu hayatta Rahman'ın izlenen yansıması mucizeden can bulup serpildi salkım saçak.Kaçak mutluluklara meyilden caydı gönül.Dalga dalga kıyıya vurdu umut katresi..Giryelerin mutluluktan dökülen habbesi muhürlendi tenine..Canhıraş gecelerin en ölümcül yerine kondu Allah'ın aşkı..

Derdin üstünde dert var, kat kat zordur merhale
O kitap ki bir ömür şifa olur her hâle



✎﹏﹏﹏﹏ GÜŞTA






( Mucize başlıklı yazı GÜŞTA tarafından 8.06.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.