Dün gece yine sen yoktun.Yokluğun, bedenimde hemen kendini hissettirdi.Ben artık eski ben değildim.Çok korkunç olmuştum.Burnumdan soluyordum.Her kelimem kılıç gibi keskin oluverdi.Önüme geleni kırıp geçtim.sen olsaydın kimsenin kalbi kırılmayacaktı.Ben anlamıyorum seni.Bir yanımdasın, bir kayboluyorsun.Yanımda olduğun zaman mutluluk,kibarlık,sevecenlik had safhada;insanlar ha bre yanıma yaklaşıyor.Yani seviliyorum.esans sürmüş gibi hoş kokuyorum.Yokluğun,saçtığı koku dayanılmaz.İnsanlar burunlarını kapatıp kapatıp yanımdan es geçiyorlar.Tekrar yalvarıyorum,ne olur benden ayrılma;beni yalnız bırakma.Yokluğun ateş olup ağzımdan alevleniyor.Çok yakıcı bir hal alıyor.
Sen olmadığın zaman meslek değiştiriyorum sanki.Kaynakçı oluveriyorum.Bütün kuyruklarda kaynak yapıyorum.İnsanların hakkı yiye yiye.Hiç utanmıyorum.Yüzüm kızarmıyor.Özellikle yaşlı insanlara saygımı tamamıyla yitiriyorum.Ne olur benden ayrılma.Hiç olmazsa akşamları duraklarda evlerine yorgun dönen insanların yanında beni terk etme.
Sen olmadığın zaman arabanın ikide bir parçaları değişiyor. Ölümle burun buruna geliyorum.Hız başını alıp gidiyor.Trafik cezalarıyla beraber maliyeti epey yükseliyor.Ne olur cüzdanıma kıyma yanımdan ayrılma.Sen yokken cüzdan nereden aklıma gelsin.Ödeme yaparken ancak kendime gelebiliyorum.Ne olur yanımdan ayrılma.
Geçenlerde yine sen yoktun.”of” bile dememem gerekirken Offf….F’ ler başını alıp uzadıkça uzadı.O’ lar da onu takip ede ede.Sen yoktun diye.Olsaydın hiç biri çıkmayacaktı.
Seninle sofrada tam oturduğumuzda hemen kaçtın;yok oluverdin.Ben de sen yoksun diye” fırsattan istifade”kocaman kocaman lokmaları çiğnemeden mideye indirdim.Ama bir süre sonra yokluğunu hissettim.Yorgunluk çöküverdi üzerime.Sen yoktun diye.Bunlar pek Zararlı değil.Zararı sadece bana veriyorsun.Korkarım sen yokken bir gün haberlerde haberlerimiz çıkar.Altına alt yazı “Lütfen bu haberi çocuklara seyrettirmeyin!” diye.O zaman sen de çok üzüleceksin biliyorum.Ne olur benden ayrılma.Hep beraber dolaşalım.Çocuklar da istedikleri haberleri rahatça seyretsinler diye.
Bak, ayrılma benden sana komik bir olayımı anlatayım.Olay şöyle oldu:Adamın biri sen yanında yokken bir kelle alıp padişaha götürüyordu.Çok hızlı adımlarla sabırsızca yürüyordu.Etrafına hiç bakmıyordu.Onunla aniden kafa kafaya geldik.Çarpışmamızla beraber kelle tabağı olduğu gibi yere dökülüverdi.Komik değil mi?İşte sen yoktun diye olan oldu.Başımdan akan kan belki önemli değil ama ya padişah aç kalmışsa!!.Neyse önemli değil ama sen yine de yanımdan ayrılma.
Dün akşam sen başını alıp gitmiştin. Ben de sensizliğine dayanamadım(……).Sen yokken hep aradığım numarayı yine aradım.112 Alo kaza var.Lütfen acil!Sen alsaydın ne işim vardı bu numarayı aramaya?Sen dediğimi yap; benden ayrılma ne olur!
Ben sensizliğine alışamadım.Bir tuhaf oluyorum.Bu defa da gidersen gelirken beni bulamazsın. Sebep mi?Adres değişikliği.....Beni nasıl bulacaksın?Sana bir ip ucu vereyim.T harfi ile başlıyor.Çift kelimeli bi şey.Sonun da da köy var…………….
Neyse sen yine de gitme, sana bir sürprizim var.Yarın seninle kıra çıkalım.Bir uçurtma yapıp uçurtalım.Eminim ki herkes uçurtmamızı bulutlarda seve seve seyredecektir…..

abdulhalim eken
12/03/2010
( Ben Ve Sabır başlıklı yazı abdulhakim-e tarafından 12.03.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu