1 Neymiş



İnsanlar duyarsız ya… Neymiş demiyor, düşünmüyor. Onların bu duyarsızlığı var ya bizim dünyamızı daraltıyor. 


Neymiş içki içilirmiş lokanta da … Öyleyse burada yemek yenmez. İçki içilmeyen lokanta aranır. Bu işimiz olur da...


Neymiş yanak yanağa dolaşırken görürüz. Çocuklarımıza bakmayın ha deriz. Ya bu görüntüden nem kaparlarsa?


Neymiş sigara içilirmiş… Onun kokusunu duymayacağımız yer ararız. Dünyamız daralır.


Neymiş kavga edenler, düğünde kutlama olur. Eline silahı alır, rastgele ateş eder… Kaç buradan ki, kör kurşun bize de gelir. Ecel haberini alırmış gibi oradan kaçarız. 


Neymiş komşumuzun biri bas bas bağırır, gecenin ortasında çok ses çıkaracak yollar bulur. Yastığa başımızı koyar koymaz zıplarız yerimizden. Bundan sonra artık uyu uyuyabilirsen. Hani başka odaya yatak serer orada uyumaya gayret ederiz.


Neymiş sen şucusun, sen şuna oy vermişsin, sen adam olmazmışsın, sen falan takımı mı tutuyormuşsun… O kadar çok ki neymiş!


Hatta Koronavirüs olmuş, pozitif olduğunu öğrenmiş… Aramızda dolaşıyor. Hani alnında pozitif de yazmıyor. Bu sefer kaçamayız. Önlem de alamayız. Taşıdığı virüs öyle yakalar ki… Entübe hastası olur, uzun süre acılar içinde kıvranırız. Belli mi olur belki de ölürüz. Bilmeyince kısıtlamaya gidilir. Onlar çıkmasın diye, biz de çıkmayız. Biz de kısıtlanırız. Etrafımda hapishane aramaya ne gerek var… Hapishanenin adı “Neymiş!” olmuş… Neymiş hapishanesinde yaşıyoruz adeta!


Neymiş… Bitsin artık! 


Saffet Kuramaz

( Neymiş başlıklı yazı safdeha tarafından 5.12.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.