1 Sami Hoca İyice Sapıttı
SAMİ  HOCA  İYİCE  SAPITTI



Yabancı  birinden  değil  şu  internet  ortamında her  şeye  maydanoz  olan Sami  Biberoğulları adındaki  heriften  bahsediyorum.

Herif  her  mevzuya  maydanoz  olduğu  yetmiyormuş  gibi bir  de  son  zamanlarda  iyice  azıttı. Resmen  kudurdu  moruk.

Şu  paylaştığı  resme  bakar mısınız? İnsanda  biraz edep olur. 

Herif  neredeyse  70  yaşına  gelmiş  hâlâ  gözü  karıda  kızda.

Sözde  edebiyat  yapıyor.  Edebiyat  dediğin  edep  gerektirir. Bu herif  edebi  hayayı  iyice  kaldırdı  çöpe  attı.

Şimdi de  tutmuş dolgun  genç  kız  memelerine  duyduğu hasreti dile  getirmek  için  şu resmi  paylaşmış.  Yani demek  istiyor  ki  ‘’  Ben  de  böyle  genç  ve  güzel  bir  kızın  dolgun  memesini  istiyorum.’’ 

Allah’ın  moruğu. O  kadar  güzel  bir  kız sana  sümüğünü  bile siler  mi  sanıyorsun?

Ya  bir de  adam  sanki  iyi  bir halt  ediyormuş  gibi şu  sapıklıklarını  ballandıra  ballandıra  sanki  destan  yazar  gibi uzun  uzadıya  yazmaz  mı?

Ben  değil  de  siz  söyleyin. Şu  resim  gibi  müstehcen  hatta  porno  sayılabilecek  resmi  paylaşan  bir  herifte edebin  E si  bile  bulunur  mu?

Yok  yok  iyice  sapıttı  bu.  Resmen  bunadı   moruk.

********

Her  zamanki  gibi  resme  bakanlar  böyle  diyordu  Sami  Hoca  hakkında. Oysa  Sami  Hoca’nın  anlatmaya  çalıştığı  çok  farklı  bir  şeydi  bu resimle..

**********

Bu resim Paul Rubens adlı Flaman bir ressam tarafından ölümünden beş sene önce 1635 yılında yapılmış.

Rubens, Barok üslubunun en önemli ressamlarından biri...Bu resmi ise Rusya’da yaşanan bir olaydan esinlenerek, daha doğrusu o olayı resmetmek adına yapmış.

Olay şu:

Rus Çarı I. Mihail döneminde ( 1613-1645 ) Petersburg şehrinde Cimon adlı yaşlı bir tüccar yaşarmış. Bu tüccar bazı anlatılara göre ortağı tarafından yalan beyanlarla hapse attırılır. Bazı anlatılarda ise bir şeyleri itiraf etmesi için işkenceye maruz bırakılır. İşkence olarak Cimon’a yiyecek içecek verilmez.

Cimon her geçen gün ölüme iyice yaklaşır. Artık neredeyse ölmek üzereyken Cimon’un kızı Pero bir yolunu bulup babasını ziyaret etmek için izin koparır.

Bir gün babasının ziyaretine geldiğinde kucağındaki bebeği ağlamaya başlar. Pero bebeğini emzirmeye başladığı anda beyninde bir şimşek çakar adeta. Eğer babasını da emzirirse adamcağız açlık ve sususluktan ölmeyecektir.

Sonuçta gardiyanlara çaktırmadan babasını emzirmeye başlar.

Aradan günler geçer. Normal şartlarda Cimon’un ölmesi gerekirken aksine adamın yüzüne kan, vücuduna can gelir adeta.

Çar durumdan işkillenir ve adamlarına kızı sıkı takip etmelerini söyler. Adamları Pero’nun, babasını bir bebek gibi emzirdiğini görünce durumu çara anlatırlar.Çar ise Pero’nun bu fedakarlığı karşısında duygulanır ve Cimon’u affeder.

1635 de Rubens’in fırçasından çıkan bu resmin işte böyle bir hikayesi vardır. Bu tablo halen St Petersburg şehrinin Hermitage Müzesinde sergilenmekteymiş.

Velhasılıkelam

Nasıl bakarsanız o’sunuz..
Ne okursanız o’sunuz..
Ne anlarsanız o’sunuz..
Bakış açımız bizi anlatır, baktığımız şey değil.
( Sami Hoca İyice Sapıttı başlıklı yazı Sami Biber tarafından 31.08.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.