Sahanın İçine Girmek-1-

 Eskişehirspor maçı biletlerinin büyük bölümü 2 gün içinde tükendi - SPOR -  Malatya Gündem Özel

   Her zaman sahanın dışında olmak güzel olsa da sahanın içine girmek gerekir, sahayı varlığımızla doldurmak ve sahanın boş kalmaması adına. Hayat bir mücadele alanı olduğuna göre sahadan kaçmak mümkünde değil her ne kadar sahadan kaçmaya çalışsak ta, hayat her zaman taze olanı bize gülümseyeceğimiz şekilde vermiyor bu nedenle ki az ağlama az dert ile oyalanma ile hayat mücadelemizde varlığımızla neler yaptığımızı orta yan sahada göstermek zorundayız. Her zaman gol atamayız golde yeriz hayatın olağan bir akışıdır bu bence…


   Anlayacağımız bir dil ile varlığın akışı olan hayat bizim sahada var olmamızla sahada yaptıklarımızın toplamıyla, ortaya bir sonuç çıkarmanın mücadelesidir. Yaptığımız mücadelede bir bütün ve anda akan eylemler uç uca eklenince, bir hayat bir yaşamla yaptıklarımızla hayat gerçeği ile bize belki göz kırpar, belki göz kırpmadan az uçurumun kenarına sürükleyerek mücadelemizin toplamının verdikleriyle değer elde ettikleriyle, uçurumun kenarında kime sığınmamız gerektiğini göstererek, Âlemlerin Rabbine sığınmamızı bir yaratanımızın mutlak olan gücünü hatırlatarak ona sığınmamızı, ona varmamızı ister tabi bu tercih meselesidir. Hayatın toplamının amacı da anlayış ve görüşle fark edişinin zuhuru ise, görenin kendisi bir damla, damladan okyanusa damlayarak varlığının kapladığı alandan varacağı okyanusun büyüklüğüne ermenin, bu varma ile tecelli eden Rabbinin mutlak güç kudretiyle bu eylemle ancak varacağının idrakine erişmesidir. Hayata sıcak bir sarılma ile sarılmak, hayatımızı ısıtmanın güzelliğiyle gönül bahçesinde hayatın bahçesinde çiçekleri yetiştirtmek, açan çiçekleri demet demet insanlığa sunmanın huzuruna ermekten ötesi boşa iştigaldir.


   Bazen bu sarılmalar bize tehlikelerin merkezine götürse de biz vazgeçmeden, aynı sıcaklıkla yürüyerek hayata sarılarak insanlara varacağımızdır. İşte Mert ile Sevdanın aşkında olduğu gibi. Mert eski sevgilisinden ayrılalı iki yıl geçmiş, yeni bir sevgili bularak yani Sevda ile tanışarak aşk dolu hayatına, aşkla devam etmenin peşindedir. Sevda ile lise mezunu bir kafede çalışarak, evine üç beş kuruş götürerek kazanmanın peşinde. İlk tanışmaları Mert’in eski sevgilisinden ayrıldıktan bir yıl sonra, bir çay içmek için yolu üzerinde olan şimdiye kadar fark etmediği kafede çay içerken, gülüşüyle kendisine çayı getiren güzeller güzeli garson Sevda ile tanışmış, bu tanışma ile bir yıldır mutlu olarak hayatına devam etmenin sevinci içinde, Sevda’yı canından can bilmiş candan sevmenin aşkına erişmiştir.

Mehmet Aluç

Devam edecek inşallah
( Sahanın İçine Girmek-1- başlıklı yazı kul mehmet tarafından 8.03.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.