Hazır mısın ey gönlüm, ey kalbim, ey bedenim hazır mısın, ölüm meleği ile karşılaşıp onu ağırlamaya, ona en tatlı şeyini, canını sunmaya, onun kollarında her şeyini dünyada bırakıp semalarda uçmaya hazır mısın?

Hazır mısın ey kalbim, bir ömür hizmet ettiğin, hayat verdiğin vücuda son kez kan sevkiyatı yapmaya hazır mısın?

Hazır mısın ey gönlüm, hayalini kurmaya, peşinden koşmaya, yalvarıp yakarmaya, aldatıp aldanmaya doyamadığın dünyanın son kez hayalini kurmaya hazır mısın?

Hazır mısın ey bedenim, doğduğun, doyduğun, ihanet gördüğün, gündüzü için geceni, gecesi için gündüzünü feda ettiğin, sürekli peşinden koşup koca bir ömrü heba ettiğin, kazanınca sevinip kaybedince nida ettiğin dünya hayatından ayrılmaya hazır mısın?

Hazır mısın, dünyanın bütün nimetlerinden sıyrılıp, sahip olduğun her şeyini burada bırakmaya,7–8 metre cepsiz, dikişsiz ve yakasız kabir elbisesini, yani kefeni giymeye hazır mısın?
Son kez yıkanıp temizlenmek için teneşir tahtasına yatmaya, cenaze namazının kılınması için yeşil tabutun içinde musallada cemaatin önüne çıkmaya, insanların omuzlarında ebedi istirahatgahın olan kabristana doğru yol almaya hazır mısın?

Hazır mısın her şeyinle dönüşü olmayan bu garip sefere çıkmaya hazır mısın?

Hazır mısın 1,5 metrelik kabire girip toprak ile kapanmaya, sual meleklerinin suallerine cevaplar sıralamaya, kurtlar, yılanlar ve çıyanlara yem olup onlara ziyafetler sunmaya hazır mısın?

O kabir hayatı ki, dünya hayatına hiç benzemez. Giriş sadedir. Yanınıza hiçbir şeyinizi alamazsınız. Orada sizinle olmasını istediğiniz şeyleri önceden gönderirsiniz. Vardığınızda sizi karşılasın diye. Göndermeyip geride bıraktığınız her şeyin hesabını da azabını da yine siz görürsünüz.

Etinin tırnaktan, iliğinin kemikten ayrılmasına, gözlerinin yuvalarından akıp sızmasına, karnının şişerek patlayıp dağılmasına, dünyada iken tiksinip burnunu tıkadığın o leşlerin bir parçası olmasına hazırmısın ey cism-i canım?

Kim yardım eder ki sana, kim tutar ki elinden, kim kurtarır azabın pençesinden, ellerin, ayakların, gözlerin ve bütün azaların senin aleyhine şahitlik ederken kim savunur seni kim… Hazır mısın kendini savunmaya ya da seni savunacak olanlara ne hazırladın…

Savunamayacağın bir hayatı yaşamanın, hesabını veremeyeceğin bir mala sahip olmanın, sıkıntı ve sorumluluktan başka bir faydası olmayan makam ve mevkilerin peşinden koşmanın sana neler kaybettireceğinden haberin var mı. Ve bilmediğin ya da bilmezden geldiğin nimetleri kaybetmeye hazır mısın ey cism-i canım.

Vaktini bilmediğimiz kıyamete kadar ya Cennetteki makamımızın güzelliklerini seyredip durmaya, ya da Cehennemdeki azabımızı görüp onun sıkıntılarını çekmeye başlamaya hazır mısın?

Zerre kadar iyiliğin ve zerre kadar kötülüğün karşılığını bulacağı gün, yaptığın büyük ve küçük, iyilik ve kötülüklerin hesabını vermek ve karşılığını görmek için ilahi adaletin önünde hesap vermeye hazır mısın?

Yaptığın haksızlıkların, yediğin kul haklarının, söylediğin yalanların, attığın iftiraların, yaptığın dedi-kodu ve gıybetlerin, elinle, dilinle ve belinle işlemiş olduğun bütün günahların hesabını vermeye hazır mısın? Hazır değilsen fırsat elden bu can tenden gitmeden hazırlan.

Ya da hazır mısın, yaptığın iyiliklerin, yardımların, ibadetlerin, yerine getirdiğin ilahi emirlerin, dünya hayatında işlemiş olduğun bütün güzelliklerin karşılığını görmeye, hazır mısın şefaate erip ALLAH (cc)’ın huzuruna yüzünün akıyla çıkıp türlü nimetlere kavuşmaya, hazır mısın?

Hazır isen ya da kendini hazır hissediyorsan ne mutlu sana, ama hazır değilsen ya da henüz yeterli hazırlığım yok diyorsan, o halde neyi ya da kimi bekliyorsun!
( Hazırmı Sın başlıklı yazı S.ULUPINARLI tarafından 10.04.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu