Hayatımızda sayısız yanlışlar vardır.Ne rakamlar yeter bunu açıklamaya,ne de akıl yeter tutmaya.Bu hatalar gelecegimize neden olmuş veya neden olabilecek hatalardır.
Bunun yanında yaptığımız bilinçli ve güzel davranışlarda vardır elbet.Yapılan bilinçli davranışlar da bizi topluma kazandırır ve toplumda sevilen bir şahıs haline getirir.
Yeri gelir yanlışlar yaparız,yeri de gelir yanlışlara tanık oluruz.Yaptığımız yanlışları hemen düzeltmek ve uzatmamak en güzelidir.Hemen karşımızdaki kişiye unutturmak;kişinin kin ve nefret tutmasına,kötülük düşünmesine engel olur.Bize yapılan hatalar da vardır.Bazen bunlar aşırı olabilir.Belki affedilmez,unutulmaz ve çeşitli sorunlara yol açabilir.Olmuştur bir kere,yaşanılmıştır.Zamanı da geriye alma şansımız asla yoktur.Alacağımız karar aniden olmamalıdır.Yapılan yanlış,geçmişin tümünü yok etmemelidir.
Polislerimiz yakaladığı suçluyu mahkemey sevk ettiginde,Hakim suçlunun siciline bakar.Yaptığı suçlara ve suç sayısını göz önünde bulundurur.Sicili temiz ise;Hakim'de affetme düşüncesi doğar.Fakat sicili bozuk ise;affetmeyi düşünmek bile istemez.
Öss,yeni adıyla YGS ve LYS sınavlarında dört yanlış, bir doğruyu götürür.Yaşamımızda ise; bir yanlış,tüm doğruyu yok etmesin.
Aslında yanlışlar üzerine kurulan hayatımızda,geçmişi unutmamak gerekir.Geçmişi iyilikle dolu,fakat bir an sinirli olup ta yaptığı yanlış ile,insanları sorgulamamak gerekir.Afedici olmak;insanı doğruya ve iyilige yönlendirir.Affetmek insanı yüceltir...



Metin GENÇ
"Kim Bilir(deneme)"
11/04/2010
( Yanlışlar başlıklı yazı metin-genc tarafından 12.04.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.