Biçim: Düzenli Bağımsız Nazım
Türü : Epik

MEHMET OLMALIYIM

1.Kıta

Günümüz Anadolu değerlerinin hiçe sayıldığı, medyasıyla, sosyal erozyonuyla ve kökü dışarıda, dalları Anadolu insanının sinesine, o tertemiz yüreğine uzanan günümüz Anadolu’sunda, duruşuyla geçmiş değerlerin savunucusu, bir değerler bekçisi ve Mehmet yürekli olmak, Mehmetlere sevdalanmak lazım.
Koca Seyit’in kucağındaki mermi gibi, bu değerleri hiçe sayan, ecdadımızı tarih sahnesinden silmeye çalışan iradenin, süslü ve kasvetli kalbine, Koca Seyit’in kucağındaki mermi gibi, sabırla ve yılmadan yol almak… Sadece bu mu? Bu vicdansız zihniyete, gariban Hasan Çavuş’un süngüsü, Afyonlu Halil’in ayağındaki Anadolu’daki nenenin yüreği gibi yıpranmış çarık olan; ama ihtişamı bol, yüreği kısır olan düşmanın görünüşüne aldanmadan, mücadelede Mehmetleri var eden Mehmetsi yürekler olmak lazım...Aldanmadan dünyanın gamına, kederine ötelerin ötesine sevdalı olmak lazım. Mehmet olarak kapanan gözlerin, açılınca şu kış gecelerinden farklı, bahardaki renk cezbesine açıldığını bilmek lazım… Her Mehmet bir renktir ve bu renkler görünen gerçek ötesi gerçeğin ta kendisidir.


2.Kıta

Duruşu aynı, sabrı aynı ve dirayetli olmalı Anadolu insanı. Mehmet gibi Mehmet olmalı. Güzeller güzelinin kelamıyla, cennetten bir seda, ruha kavuşan ana gibi, gönül teli olmalı. Her telin ahengi Mehmet, Mehmet, Mehmet olup, Yozgatlı yiğidin ve onun gibi yiğitlerin başında kına gibi nağme nağme bitmeli. Ana duası, destan olup istikbale dem dem vurmalı. Anadolumuzda muradımız Yozgatlı yiğit ve kendini kurban bilen yiğit evlatlar olmalı. Sevdamız, aşkımız öteler ötesinde, bizi kucağını açarak bekleyen güzeller güzeli olmalı. Duruşu aynı, sabrı aynı ve dirayetli olmalı Anadolu insanı ve böyle kalmalı.


3.Kıta

İsim ne fark eder Mehmet olmak yeter. Uğruna seve seve can vermeye hazır olduğum vatanım için er olmak yeter. Nöbetçiyim, değerler eri, namus eri, vicdan eri şu dünya kışlasında. Bir imamın er kişi diyerek tabutuma Ya Allah! deyip, Mehmetlerin diyarına göndermesi yeter.
Mehmet gibi yaşayıp, Mehmet oğlu olduğumu bilmeliyim.

4.Kıta

Her an bir vurgundur içimde. Gözlerim bayrağımı bayrak yapan değerlere bakar. O değerleri değer yapan damarımdaki kandır. Her bayrağı boyayan boyanın onu boyamaya mesafesi yetmezken; ancak şehadet şerbetini içen yüreğin kanı ulaşır, ulaşılmazlar ulaşılmazına. Hiçbir bayrak bana böyle gönülden gelmezken, Ay yıldızlı bayrağım gelir Mehmetsi gönüllerden. Sadece istikbal mi gaye? İstikballe mukayyed kalmadı, yayıldı bir gülün kokusu gibi ahiret mezrasında, şehadet ezgileri. Bu ezgiler dilimde size gelmeliyim. Ben bugün Mehmet’im Mehmet gelmeliyim.


5.Kıta

Şehadet şerbetiyle ıslanan Çanakkale toprağının bir karışı neyse, Şırnak’ta odur. Çanakkale’deki yolcu neyse Anadolu’yu karış karış gezen yolcu da odur. Şırnak’tan Çanakkale’ye bakan dedem, Çanakkale’de süngü başında kendisini görür. Bu vatanın bahçıvanları olan dedeler, mekan gözetmeden geçmişten geleceğe, Mehmetsi çiçekleri, Mehmetleri görür. İstikbalin semeresine sevdalı dedeler, bizim için ekmiş vatan bağını, bizim için işlemiş gönül tacı vatanı.


( Mehmet Olmalıyım (Tahlil) başlıklı yazı mesut-yildiz tarafından 10.04.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.