Bir işi veya hayali başarabilmek için şunlar gereklidir:
*Öncelikle kendinizle barışık olacaksınız ve kendinize inanıp güveneceksiniz.
*Sistemli ve düzenli bir çalışma programı hazırlayacaksınız.
*Sizi  çekemeyenler,kıskananlar,yetersiz bulanlar ve yolunuzdan çevirmek isteyenler olacaktır, yapmanız gereken tek şey bütün bunlara kulaklarınızı tıkayıp yolunuza devam etmek.
*Yardım almak.Bu profesyonel kişilerden olabileceği gibi o alanda ün kazanmış tecrübeli  saygın kimselerle sohbet etmek  veya onların başarı hikayelerini okumak da olabilir.
*En önemlisi ise sabırlı ve kararlı olacaksın,yaptığın her şeyi sadece ve sadece kendin için yapacaksın.

İnsanların gerçek yüzlerini kuyruklarına basmadan anlayamazsınız,sizler de sevdiklerinizi test edebilirsiniz;kırmadan,bağırıp çağırmadan,taşkınlık çıkarmadan.Böylelikle arı kovanına çomak sokmuş olursunuz çünkü insanlar sarhoşken ya da öfkeliyken  içlerini  daha rahat dökerler.Duymak istemediğiniz  sözleri duyduğunuzda canınız sıkılabilir fakat gerçeklerle yüzleşmek yürek ister.

Benim de çalıştığım bu işletmede bir hedefim elbette var,herkesin olabilir doğaldır.Çalışma esnasında  görevli şef-şaka da olsa-şakanın yarısı ciddidir,bazı sözler sarf  ederek safını belirlemiş oldu,güçlünün  yanında yer alanlar  güçsüze yük,güçlüye toz  gelirmiş.

Neymiş,üstlerle uğraştığım için terfi alamayabilirmişim,demek ki ona sorulsa onay vermeyecek ve:
"Sizlerle az uğraşmadı."diyerek akıllarını karıştıracak.Ayrıca kimsenin ne kuyusunu kazdığımız oldu ne ayağını kaydırdığımız.

Atalarımız ne güzel demiş it iti ısırmaz  diye,bana destek verecek değildi ya...
( Kuyruğuna Basmak başlıklı yazı berberce tarafından 9/20/2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.