Eğer sigara içiyor ve bu beladan kurtulmak istiyorsanız,sağlığınıza ve cebinize daha fazla zarar vermek istemiyorsanız,ağzınızın  ve üst başınızın kokmasından iyice nefret ettiyseniz,birkaç seans deneyip fakat  başarısız olmuşsanız şimdi yazacaklarıma iyi kulak verin; şu doktora gidin,şu kitabı okuyun,şu içeceği için demiyeceğim.

*Öncelikle kendinizi sigara bırakma konusunda ikna edin çünkü sizi en iyi kendiniz tanırsınız,doktormuş ,hocaymış onların dedikleri bir kulağınızdan girer diğer kulağınızdan çıkar.Koyun önünüze paketi ve ağzınıza geleni geri çevirmeyin,sesli veya içinizden "seni bıraktım"deyin bolca, "bırakacağım"derseniz zamanı belli olmadığı için  kendinizi zor ikna edersiniz.İpin ucu kendi elinizde yeter ki kendi kendinize dürüst olun.

* Sigara içen arkadaşlarla aranıza mesafe koyun çünkü size sürekli  teklif edecekler ve "bir kerecikten bir şey olmaz"diyerek bırakmanızı zorlaştıracaklar,ileri geri konuşarak moralinizi bozacaklardır.Onları da anlamak gerekir  bir zamanlar "otlakçı arkadaşlardınız."

* Ani fren kazalara sebep olur.Bu yüzden  kesin kararınızı verdiyseniz aşama aşama bu zehiri bırakmak daha akıllıca olacaktır örneğin günlük on tane sigara içiyorsanız beş tane veya altı tane için.

*Efkar ile sigara arasında kesinlikle bir bağlantı kurmayın,kendi kendinizi kandırırsınız ancak.Eğer bu görüş doğru olsaydı sinir hastalığından söz edilmez kimse depresyona girmezdi.

*Alıştığınız ilk  günleri düşünün,kimimiz  elimizdeki kalemle  sigara içiyormuş gibi numara yapmadık mı? Küçükken yol kenarlarındaki  izmaritleri toplayıp içmedik mi? Defter yaprağını veya gazete parçalarını sigara gibi  sararak içenlere  özenmedik mi? Alın elinize sigara boyutundaki bir kazık parçasını,sigara yerine  onu çekin içinize hem zararsız hem dumansız hem de masrafsız.Yıllardır beyniniz sizi aldattı,bu sefer de siz onu aldatın.

Son cümlelerim şöyle olacaktır,nasıl ki hepimiz annemizin memesini bıraktıysak bu illeti de kolaylıkla bırakabiliriz;azimle,gayretle,zamanla,istekle.

( Sigara Bırakma Yöntemleri başlıklı yazı berberce tarafından 2.05.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.