Müslüman Biz Dirimiyiz
Filistinli bir genç mesajında bakın ne diyor. Ey müslümanlar. Bizim arkamızdan gıyabi cenaze namazı kılmayınız. Çünkü biz ölü değiliz. "Ölü sizlersiniz biz dirileriz."

Tarih sayfasında hiç bilmiyorum böyle bir katliam varmıdır? Vardır tabi ki Doğu Türkistan da, Arakan'da, Keşmir de, Suriye, Afganistan, Irak, Bosna'da ve daha pek çok coğrafyada buna benzer kareler yaşanmıştır.

Fakat! Dünya Hiç bir zaman diliminde Filistin de ki katliam gibisini hiç bir zaman yaşamamış, hiç bir dönemde böyle bir vahşete rastlanmamıştır.

21. Yüzyılda, medeniyet devrinde on milyonluk bir sahte yahudi devleti;

(Yıkılsın İsrail enkazını göreyim,
Sana devlet diyenin yüzüne tüküreyim.)

Dünyanın gözünün içine baka baka, canlı yayınlarda masum çocuklara ve korumasız halka bir aya yakın zamandır bombalar yağdırmaktadır.

Gazze'de sayısız aileler kayıtlardan silinmiş durumda. Anneler çocuklarının kollarına kalemle notlar düşerek bir ölüm anında onlara ulaşabilme ümidiyle akıllara durgunluk veren buluşlar ortaya koymaktadırlar.

Açlık, susuzluk en üst seviyede. Elektrik, internet, yakıt, ilaç yok. Hastaneler yerle bir edilmiş, Haber kaynakları çökmüş, yardımlar ulaştırılmaz haldedir..

Her tarafta sahipsiz parçalanmış cesetler, her yerde ölüm kokusu ve tarifi imkansız korkunç bir taplo..

İki yüzlü kâfir Batı - Avrupa - ABD bu ateşe benzin dökmekle meşguller. İki milyar müslüman hala derin uykuda, yazıklar olsun böyle sahte müslümanlara..

Ben şahsen Türkiye'nin de bu kıyamet karşısında yeterli mücadele vermediği kanatindeyim. Yer yerinden oynamalı, tüm dünyadaki uykudaki müslümanlar bir şekilde uyarılmalıydı. 

Bir şekilde istihbari, askeri, el altından el üstünden ordaki kardeşlerimize el uzatılmalıydı. Konuşmalar, kınamalar önemli ama asla yeterli değildir.

Türkiye pek âlâ Pakistan, Mısır, İran Arabistan, Katar, Birlesik Araplar, Ürdün,  Lübnan;  bir araya getirerek, acil ortak yaptırımlar kararı almaları için öncülük yapmalıydı..

İsrail'in kan damarları petrol, elektrik derhal kesilmeliydi. Buda onlara ve batıya en büyük darbe olacaktır. 

Türkiye muhalefeti de bu konuda sessiz, sedasız seyretmekle meşguller. İnanın Rusya - Makedonya savaşında daha aktif, daha gür sesleri çıkmaktaydı. 

İsrail'in malları devlet eliyle kısıtlamalı, ABD'nin bütün üstleri kapatılmalıydı. Gerekirse Rusya Çin le birlikte bir çözüm içine girilmelidir. 

Unutulmasın; bu masumların ahı hepimizden aheste aheste çıkacaktır. Rabb'im gerek bu dünyada, gerekse ahirette bunun hesabını bizlere soracaktır..

Kimse bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın dememelidir. Bu bombaların, kimyasalların, yer kürede ki tahribatı, en önemlisi de masumların ahı dünyanın ahenkinide bozacaktır.  

Bir elimiz balda bir elimiz yağda sıcak yataklarda yatıyor, uykularımız kaçmıyor, bu konuda en azından ne yapabilirim sorusunu kendimize sormuyorsak vay halimize..

"Mekke, Medine, Kudüs" "tüm müslümanların sorumluluğu altındadır. Her mümin fert bundan sorumludur." Biz yatarken Orda şehit olan Filistinli çocuk senin benim davam için öldürülmek tedir. Senin, benim gibi ülkesini terk etmeyi, kaçmayı düşünen  insanların yeri değildir Filistin.

Sonuç; 

Ben acizane şahsen bu yaşananların bir doğum sancısı olduğuna inanmaktayım.
Kur'an ve sünnetle sahiptir ki; Rabb'im kutsal beldeleri koruyacak, "istikbalde en gür Sâdâ İslam'ın Sâdâsı olacaktır."

En kısa zamanda Kafir İsrail'in yerle yeksan olacağına inanıyorum. ABD'ninde büyük bir çöküş vereceğini inşallah göreceğiz..

Gazze'de yaşananlar dünyada yeniden uyanışa, yeniden İslam'a dönüşe, yeniden dirilişe vesile olacaktır. Filistin'li kardeşlerimizin Güçlü iman dolu, samimi, korkusuzca verdikleri haklı mücadeleleri,  batı dünyasının İslam'a uyanmasına da vesile olacaktır. 

Belki de bir mübareğin dediği gibi "Güneş batıdan doğacaktır."

Peygamber efendimiz zamanın da yaşanan olayların bir benzeri bugün de yaşanmaktadır. O dönemde de bir avuç müslümanlar üzerinde değirmen taşları döndürülüyor, insanların vücutları kuşbaşı gibi doğranıyor, hayvanlar arkasına bağlanan vücutlar param parça ediliyordu. Aynen benzeri olaylar şimdide yaşanmaktadır..

Filistin'li müslüman gururlu, gazzeli başı dik, onlar bu davanın hakkını vererek şehit oluyor en yüce makamlara erişiyorlar. 

Ya sen ey mal, mülk içindeki, uyuşuk, vurdumduymaz, uykudaki gafil MÜSLÜMAN; Bilesin ki, BİZ- SEN - BEN DİRİ DEĞİL ÖLÜLERİZ. VAY HALİMİZE !...

Ahmet Ali Canbaz 28/10/2023




( Müslüman Biz Dirimiyiz başlıklı yazı Ahmet Canbaz tarafından 28.10.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.