Bugün yaşanan olayların çoğunluğu  itibariyle geçmişte kökleri vardır. Özellikle devasa olaylar, yılların plan ve proje ürünleridir. Üzerinde en ince hesaplar yapılıp gerekli istiṣareler, müsadeler alınmıştır.  Gazze'de yaşanan soykırımı,  Filistinlilerin  7 ekimdeki saldırısına cevap niteliğinde görmek için en azından geri zekalı olmak gerekir. Zaten İsrail basını bile Filistinlilerin saldırılarından en az bir yıl önce gerekli devlet makam sahiplerinin haberdar edildiğini yazdı. Ayrıca,  Gazze'nin tekrar işgaline yönelik planların yıllar önceden hazırlandığı da gündeme geldi.


Olayın dünya komuoyunu ve bize bakan yönüne değinmek istiyorum. 


İnsanlar bu tür soykırımlara  daha çocuk yaştan  alıştırılmaktadır. Eğlence sektörü ise bu iş için en uygun olanıdır. Çoğu çizgi filmleri bile şiddet içerir. İnsanoğlunun tazecik şuur altına tahribat yerleştirilir. Çizgi filmin kahramanları hep kırıp döküp ortalığı tarumar ederler. 
Tahribat dozu hep artar, bilgisayar oyunları,  diziler, sinema filmlerinin büyük bir kısmı bu projeye hizmet eder. 


Gerek yerli gerekse bazı yabancı filmlerde bir kişinin onlarda hatta yüzlerce kişinin hayatını kararttığı filmler sadece yüksek reyting uğruna çekilmemiştir. Filmler güya insanoğlunu eğlendirmek içinmişmiş... Bu nasıl bir eğlendirme anlayışı ki, filmlerden adeta kan fışkırıyor!


Kamuoyu: kana, ölüme, tahribata film sektörü yanı sıra medya aracılığı ile de alıştırılmaktadır. Türk medyası ise bu konuda her türlü ödüllere layıktır...


Geçen yıllarda, adeta hipnozlanmış olan, milyarlarca insanın tepkisi ölçülmüştür. Bunca plan, proje ne kadar işe yaradı diye sanki prova yapılmıştır. Kesin daha önceleri de prova yapılmıştır ama en son provalardan biri de Suriyede yapıldı. Evet, tıpkı Gazze'deki gibi sivil halkın üzerine tonlarca bomba atıldı. Sivil halk ne BM 'ye ait binalarda ne de hastahanerlerde güven altındaydı. Bombardımanlarla bir kısmı şehit edildi, sağ kalanlar ise göçe zorlandılar. Kap karanlık güçler bu ihaleyi Rus Putin'e vermişler ki, Putin aynı provayı Ukrayna'da  da yaptı. Ukraynada çok sayıda siviller hastahanede bile bombalandılar. Prova, insanların en dehşetli saldırılara bile sezsiz kalacağını ortaya koymuş olmalı ki, şer çarkları artık Gazze'de dönmeye başladı. 


Gazze'deki soykırıma sessiz kalmak, ileride yaşanacak olan daha büyük katliam, facia, soykırıma onay  vermekten farksızdır. Milyarlarca insanın sessizliği, zalimi cesaretlendirmektedir. 


Açık ve net yazayım,  kimseye git Filistinde savaş denmiyor!  Zalime anlayış gösterme, zalimi maddi manevi boykot et yeter! Mazlumun, zayıfın, masumların özellikle çocukların tarafında ol. Bunların  merhametine, şefkatine, duana bile ihtiyacı vardır. 


Bugün Gazze'de akla hayale gelen bütün şerleri icra edenlerin bizim topraklarda da gözü olduğunu hiç unutma, emi! 



Abdullah Konuksever
( Provası Yapılmıştı başlıklı yazı hotamisli tarafından 6.12.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.