Hisar adlı edebiyat değisini okurdum,öğrencilik yıllarımda.Bu derği 1950 de yayın hayatına katıldı.1982 de maalesef yayın hayatına son vermek zorunda kaldı.

Derğiye uzun yıllar MEHMET ÇINARLI emek verdi.Edebiyat sevsinide bu derğinden aldım.
Bu derğiden çok değerli edebiyat yazarları yetişdi.Mesela bunlardan biri, Sevinç Çokum,
Çok usta şairler vardı;ilhan geçer.yahya akengin,yavuz bülent bakiler,munis faik ozansoy,talat halman,mustafa kutlu,cemil meriç,yaşar faruk inal...gibi niceleri
Şimdi asıl konumuza dönelim;Mehmet Çınarlı bu derğiyi çok büyük zorluklarla çıkardı.
Söylemek yaraşır adlı denemelerinde şu bilğiyi okuyucularıyla paylaştı.Yazıhanenin sahibi kadın kira artışı istiyormuş.Tabii Çınarlı dert yanmış çok zor durumdayız diye.Kadın O nu dikkatle dinlemiş ve zam yapmaktan vaz geçeceğini düşünmüş.Ama aldığı cevap çok ilğinç"a çoçuğum bu kadar zahmetliyse niçin bu kadar emek verip kendinizi yoruyorsunuz?"olmuş
Nereye gelmek istedim;ben öğrencilik yıllarımda birkaç yazı yazmışdım.İşlerim ve yoğun çılışma dolayısıyla çok uzun süre yazmadım.
Sonra birgün edebiyat siteleriyle tanışma fırsatı buldum.Ve uzun yıllar sonra yazmaya başladım.

Bir yıl sonunda şöyle bir durumla karşılaşdım.Okunma ve yorum rekabet ,grublaşmalar,ve bir aile gibi olan siteden ayrılmalar.
Genelde şiir yazan arkadaşlar arsında oluyor bu rekabet.Diğer bir edebiyat sitesi e-dergi yaptı .Bu derğiye şiiri veya yazısı alınmayanlar ikilik çıkardı.O güzel ortam birden bozuldu.

Son olarak şunu söylemek istiyorum;bize bu yazma imkanı veren siteyi zor duruma düşürmelim.Edebiyat bir paylaşmadır.
rahmetli Mehmet Çınarlı'nın verdği emeği birde bize bu kolay yazı yazma imkanı veren sitenin nimetini bilelim.

EDEBİYAT ADINA HERKESE GÜZEL YAZI YAZMA İLHAMI DİLİYORUM

ESEN KALIN
( Hisar Dan Sendeyaz A Giden Yol başlıklı yazı M.Filizman tarafından 5/3/2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu