TÜRK'ÜN HARİTASI 

Türk'ün doğumundan başlayıp yaşayışından konu edinen Kaşgarlı Mahmud'un Dîvânu Lugâti’t-Türk adlı yapıtı, geçmişi anlamlandırıp geleceği aydınlatan pas tutmayan bir eserdir.
İçerisinde bir çok konuyu barındıran Türklerin yaşadığı coğrafyayı harita üzerinden çizip Türk kültürüyle birlikte sosyal hayatın üzerinde durarak Aile yapısından Babanın ve annenin rollerini ayrıntılarıyla açıklamıştır.

Türk tarihinin ilk sözlüğü olan Dîvânu Lugâti’t-Türk, Türkçenin gelişimine katkı sağladığı ve bugünün ışığı olup Türk tarihine çizilen yolda rehber olmuştur.
Kaşgarlı Mahmud, Din ve tanrı inancından başlayarak gök olaylarının, Türk oyunlarının ve bir çok kelimenin adlarını Dîvânu Lugâti’t-Türk' te toplayarak Türk kelime dağarcığının gelişmesine olanak sağlamıştır.
Dîvânu Lugâti’t-Türk, bir sözlük olarak kalmıyor verdiği bilgilerle bir çok toplumu aydınlatmış ve buna bağlı olarak da sadece Türk tarihine değil dünya tarihine de açıklık getirmiştir.

Günümüzde Türk kültürünün farklılaştığını ve Türkçe kelimelerin yerine farklı kökenli kelimeler aldığını görüyoruz buna karşın Türk tarihini yaşatmak için geleceğe yönelip Dîvânu Lugâti’t-Türk' ü okuyup topluma tanıtmalıyız.
Tarihimizi şekillendiren bu eseri Türk' ün geleceğine ışık tutması için topluma kazandırmaya çabalarsak
Dîvânu Lugâti’t-Türk, Türk Tarihini yaşatmaya devam edecektir.
( Türkün Haritası başlıklı yazı zeynep-kirac tarafından 17.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.