1 Sırlar
Nedersiniz?Sır saklamak kolay mıdır ?İki kişinin bildidği sır değilse eğer ,gerçekten kolay olmasa gerek .Acaba kimslere söyleyemediğimiz sırlar bizimle berarber kara toprağa gider mi?Gerçekten hayatımızda bazı şeyler bizi çok zorlayabilir,onları saklamak için sarfettiğimiz çaba ,hayat mücadelemizde bir törpü gibidir,hayatımızı yer bitirir .Ama başka bir bakış açısıyla,bu bir erdemdirde.Erdemler zorluklarla kazanılır.

Sır ve onu saklamak ,galiba banka kasası gibi sağlam,içinde binlerce askeri olan bir kale gibi güvenilir,mağma kadar sıcak ve derin bir yürek ister.Büyüklerin dediği gibi
mangal bibi yürek ister.En olur olmaz durumlarda bile bu yürekte korunur sırlar.Siz adını ne koyarsanız koyun ,bazen devlet sırları ,bazen aşk ,bazende hayata dair sırlar.
Balı başına sorumluluk yükünüde çeker bu yürek.

Peki sinirlere ne demeli,bazen keskin bir kılıç ,bazen de çelik gibi olmalı mı sır saklamak için?Sır bir sabır taşı mı olmamızı ister bizden?Onu duyduğumuz yada gördüğümüz andan itibaren onunla yaşayıp onunla ölecek bir hayat mı ister bizlerden?

Sırlar paylaşılmayı sevmez ,sadece kendilerine değer verilmeyi ister .İlgimizi bir an olsun ayıramayız onlardan,taki ölene kadar.

Sır saklamak zordur ama sırlarımıza sahip çıkamlıyız ,erdem sahibi olmalıyız ,sonuları bazen katlanılmaz olsada.

SAYGILARIMLA
( Sırlar başlıklı yazı dÖNENCe tarafından 20.05.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.