28-29 Mayıs günlerinde uluslararası bir sempozyumla suça sürüklenen ve mağdur olan çocukların sorunu D.Ü.Kongre Merkezinde ele alındı.Elektronik ortamda müracaat yapıldığından olmalı ki salon tam dolu olmasa da ilgi yoğundu ve bu konudaki paydaşların katılımıyla sorun irdelendi.Ülkemizin dört bir yanında katılımcılar olduğu gibi Amerika ve Avrupa’dan da katılanlar vardı
Emniyet mensupları,Sosyal Hizmetler mensubu,Akademisyenler hatta sembolik de olsa bir oturumu çocuklar dahi sundu.Çocuk gözüyle çocukların sorunu nasıl acaba diye.

İlk konuşmayı Tayfun TALİPOĞLU yaptı,
Özetle ,
Çocukların suç işlemesinde çocuk hariç hepimizin sucu var,
Eskiden romanlarımızda,filmlerimizde genelde iyiler kazanırdı,sonra o iyi karakterler,saf diye nitelendirildiler,şimdi de aptal gibi rollendiriyorlar,Ayrıca genelde kötüler ve zorbalar kazanıyor,çocuk da kazananı taklit ediyor,suç işleyerek,kabadayılık yaparak kazanabileceğini sanıyor.
Ben Anadolu’yu 2110 bin kilometre gezmiş bir gazeteciyim, sorardık çocuklara ne olmak istersin diye genelde
Öğretmen,
Doktor,
Polis,
Subay…vb
Kayda değer cevaplar alırdık,şimdi çocuklarımızın özlemlerini değiştiriyor medya başka başka yönlere kayıyor,nasıl zengin olurum,köşeyi dönerim,meşhur olurum hesabı yapan çocuklarımızın sayısı arttı.
Hele bu canlı yayına çıkarılan çocuklar,bir an bütün dikkatler üzerinde kısa bir zaman sonra işe yaramaz ilgisiz bizim gibi yaşlı başlı adamlar bile bu durumda bunalıma girerler arkadaşlar….
………….......
Diyarbakır’daki olaylar abartılıyor,Spor fanatiklerinin attığı taşı hoş göreceksiniz Diyarbakır’da çocuğun attığı taşı terör sucu sayacaksınız,Fılıstinde çocuklara fosfor bombaları atılıyor diye feryad u figan edeceksiniz Diyarbakır’da taş atan çocuğa 7 yıl ceza vererek yapılan zumlun yanı sıra dağa adam yetiştireceksiniz Allah aşkına bunun neresinde adalet neresinde yarar var.PKK sorununda Diyarbakır ceza evinde olup bitenlerin az mı etkisi var sanıyorsunuz? Yanlışta diretmenin anlamı yok.

Bizin çocuklardan çok anne babaları eğitmemiz lazım,sorunun sebeplerine inmemiz lazım,öyle devleti ve ideolojik düzeni korumak amaçlı sözüm ona çocukları koruma kanunu adına çocukları cezalandırma kanunları çıkararak olumlu bir neticeye varamayız.
…………….
Şeklinde bir açılış konuşmasını yapan Tayfun TALİPOĞLU samimiyeti cocuklara olan sevgisi her halinde belliydi,

İkinci Konuşmayı Gazeteci yazar Enis BERBEROĞLU yaptı,ikinci yazıya kalsın….
( Uluslararası Çocuk Sempozyum1 başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 29.05.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.