Değerli yazı dostlarım ve sitemizin çok değerli üyeleri. Bu yazıyı yazmaya kendimi sorumlu ve mecbur olduğum için kaleme alıyorum.

Sabahın erken saatlerinden bu saate kadar televizyonlardan edindiğimiz bilgilere göre Filistine yardım amaçlı giden Türk gemisini İsrail askerleri tarafından operasyon düzenlendiği ve kesin olmamakla beraber 16 vatandaşımızın öldürüldüğü haberleri gelmiştir.

Ardından Türkiye'de bulunan İsrail konsolosluklarına yapılan saldırıların görüntüleri gösterilmektedir. Sabahtan beri bu konu üzerine kendi kendime bir sürü soru sordum. Cevaplanması gereken sorular vardır.

Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerini sorgulamak gibi bir niyetim yoktur. Olayın neden olduğu, olayın evveliyatı, yapılmak istenilen nedir ? İsrail tarih boyunca ilk defa Türk gemisine saldırı düzenlemekte ve bu gücü nereden aldı ? Dünya milletleri bu konuda bu zamana kadar neden hiç ses çıkarmadı ?

Belki yazacaklarımdan beni anlamayan ve kınayan çıkabilir. Kesinlikle işin gerçeğini bilmeden Türk Milleti hiç bir müdahaleye girmemeli. Bu olayı çözecek Türk Hükümetidir. Şu an sabırla beklemek lazımdır.

Yaıplması gereken Türk hükümetinin bu olayı uluslar arası platforma taşıması ve hukuki açıdan birleşmiş milletler nazarında hesap sorması lazımdır. Bu sorgulamada isteklerimiz kabul görmez ise dünya milletlerinin Türk Milletine bakış açısını biliriz ve biz de ona göre tepkimizi ve tavrımızı koymalıyız.

İsterseniz olayın başlangıcına gidelim ve önce kendimizi sorgulayalım. Milletin bilmediklerini de ortaya dökelim. Yardım konvoyları bundan öncede devamlı bir şekilde Filistine ulaştı. Bunu bilmeyen yok. Peki ne oldu da bu gemiye saldırı oldu. Diğer yardım konvoyları için şaşalı bir şekilde medyada boy gösterilmedi. Bu gemi için günlerdir medya tarafından dünyanın gözü önünde reklam yaparcasına çok üzerine gittiler.

Bu olaydan önce Türk Milletine karşı yapılan diğer haksızlıkları da göz önüne almak lazımdır. Eğer yakından takip ediyorsanız. Son zamanları diplomatik açıdan bazı ülkeler bize karşı açık tavır almaya başladılar. İsrail de bir yerden bu oyunun baş aktörü olarak üzerine düşen görevi yapmıştır.

Ermenilerin istekleri dünya devletleri tarafından kabul görmeye başladı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti İran ile nüklüer antlaşması yaptı. Bu iki olayı kendilerini dünyanın hakimi olarak gören Amerika'nın çıkarlarına ve ortakçısı İsrail'in çıkarına olmamıştır. Amerika deneme mahiyetinde vur emrini vermiştir. Bakalım Türk Milletinin ve hükümetinin tavrı ne olacak. Şu an onlar bizi denemektedirler.

Yüzyıllardır oynanan bir sürü oyunların en büyük ve tehlikeli olanı oynamaya başladılar. Çünkü yukarıda dediğim gibi İsrail politikasında böyle bir durum yoktu. Ne oldu da birden tavır değiştirdi. İsrail'in tarihten gelen bize karşı vefa borcu vardır. Onlar için tek düşman İran idi.

İsrail'in düşmanı ile anlaşma yaparsan bu insanlar vefayı unutur ve birden plağın tersini çevirir ve sana kafa tutarlar.

Şu an bizi yokluyorlar. O kadar da yapmış olduğumuzu askeri ve ekonomik antlaşmalar olmasına rağmen neden bu yola başvururlar. Bakacaklar Türkiye hemen tepki olarak bize askeri açıdan karşı çıkıyor ve eyleme geçiyor mu geçmiyor mu. Bize karşı tavırları ne olacak. Hakikaten şöyle bir cevap verilirse "ey Amerika, ey İsrail siz ne yapmak istiyorsunuz, bunca antlaşmalara karşı bize bu yapılır mı ? Bu antlaşmalar bozulur ise ve sizin yardımınız olmadan orta doğuda dengeyi sağlamayamayız, yapmış olduğunuz bu suçun cezasını kendiniz kesin"

Yapılması gereken önce kararlı bir şekilde devletler arası antlaşmalara dayanılarak birleşmiş milletler hakemliğinde önce muhakeme yapmak. Haklılığımızın sonucunu alamazsak o zaman gerekli olan yaptırımlara gidilmesi gerekiyor. Bu yaptırımlar nedir Amerika ve İsrail ile yapılan her türlü antlaşmayı iptal etmek.

Buna yanaşmayacaklar. Ne Amerika, ne Avrupa ne de Rusya Türkiye Cumhuriyeti Devletini kaybetmek istemez. Burada ki esas amaç İsrail destekli Amerika'nın İran'ı vurma planı yatmaktadır. Kesinlikle galyana gelip savaş çığırtganlığı yapmamalıyız. Türk Milleti adına önce hukuki savaşımızı yapmalıyız.

Adamlar yıllardır olmayan davaları oldu diyerek bizden hesap sormak için dünya milletlerini yanlarına çekmek için her türlü faaliyeti yapıyor. Biz ne yapıyoruz yalnızca hesap veriyoruz. Bizde haklılığımızı ortaya koymak için onların yaptığı gibi ellerimizde bulunan belgelerle kendimize yandaş çekmeliyiz. Hırıstiyanın İslamiyete karşı oyunları bitmez. Madem birleşmiş milletler diye bir kuruluş var bu olayı çözsün.

Eğer şuan her türlü saldıraya geçme gibi bir olay yaparsak adamlar bütün dünyaya bizi şikayet etmeden kalmayacak, üstelik haklı olduğumuz konuda yine tuzağa düşeceğiz.

Onun için işin devamlılığının olması yolunda çok geniş çaplı hukuki savaşımızı yapacak hem hukukçu hem de tarihçi bilim adamlarından kurulu bir komisyon kurmamız lazım ve bu komisyon her zaman görevinin başında olması gerekmektedir.

Açık ve net olarak söylüyorum bu oyun önce İran'ı vurmak için tezgahlanan bir oyundur. Türk Devletinin çevresini tamamen yok ettikten sonra en son sıra bize gelecek bu açıktır. Buna Avrupa ve Rusya izin verirmi, hatta ve hatta Çin izin verirmi diye soru sormalıyız. Her devletin kendine göre planları var. Şu an görünen orta doğuda Türk-İran işbirliğini hiç birisi istememektedir. Amerika bu olayla bize şunu anlatmak istiyor "Ey Türkiye sen fazla ileriye gitmeye başladın, bizim iznimiz olmadan İran ile nasıl anlaşmaya gidersin"

Her zaman bu işler böyledir. Eskiden İngilizler tüm avrupayı arkasına alıp bu tür taktikler yapardı. Bir ara Rusya'da aynı şekilde yaptı. Yani anlayacağınız önüne gelen tarih boyunca bizi deneme tahtasına çevirdiler.

Onun için zor bir döneme girdik. Burada yapılması gereken devletlerin hükümetlerini razı edemezsen eğer insanlığın huzurunda büyük bir sınava tutulduğumuzu ön plana çıkartılarak hukuki savaşımızı yapmaktır. Bu süreç ne kadar uzun olursa bizim çıkarımızadır. Çok sabırlı olmalıyız.

O devletlerin insanları da bakalım ne yapacak görmeliyiz. Eğer gerçekten bizi duyan ve anlamayan kalmamışsa çıkarız ortaya yine kurtuluş savaşında olduğu gibi dünyaya kafa tutarız. Onlar zannetmesinler ki bunu yapacak güç bizde yok. Bizim gücümüz var ama şu an boşu boşuna oyunlara gelipte insanlık adına kaosa girmek olmaz. Akıllı olalım.

Benim tek isteğim burada top yekun milletiyle siyasetçesiyle,askeriyle birlikte hareket ederek bu işin üstesinden geliriz.

Onlar önce olay yapar bir kenara çekilir ses çıkarmazlar. Bakalım dünya milletlerinin tepkileri nedir ölçüp biçerler. Yalnızca Türk Milletinin tepkisi olsa hiç durmazlar savaş çıkartırlar. Bu iş o kadar basit bir iş değil. Eğer dünyada bir kaç yerden çatlak ses çıkarsa o zaman tavırları değişir yine bizi kandırmak için özür planını devreye sokarlar.

Onların çıkarına ters bir olay yaptın mı mutlaka olay yaparlar. Binlerce insanı İstanbul'un göbeğinde "Hepimiz Ermeniyiz diye bağırtan" da onlar. Ama bizim insanımız tuzağa çok kolay düşer ve insanlık tarafımız varya hepimiz Ermeni olur çıkarız. Bizler hiç bir olayın olmasını istemeyen taraftanız. Ancak olan olayların perde arkasını bilmemiz gerekmez mi.

Yeri gelmişken şunu da hatırlatmak istiyorum böyle zamanlarda ülkede bulunan illegal örgütlerde boş durmayacak. Onlarda bu oyunun bir parçası, onlarda üzerine düşeni yapacak. Şu an tüm TÜRK halkı acilen karar vermek zorunda. Ya hep ya hiç olacağız. İç kavgaları, çekişmeleri bırakalım ve kendimizi çok iyi hazırlayalım.

Benden söylemesi. Bu ikazlarımı öncelikle hükümet kanadının göz önüne alması gerektiğini de altını çizerek söylüyorum.

Ölen şehitlerimizin adına Türk Milleti huzurunda Allahtan rahmet diler önce ateşin düştüğü ocaklardan başlamak üzere tüm Türk Milletinin başı sağolsun. Allah Sabırlar versin.

Sağlıcakla kalın. Allaha emanet olun.


31.05.2010
( 226 Önce Uluslararası Hukuk Savaşı başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 31.05.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu