1 Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu


Şehit oğlu şehit sensin
Emelimde olan gensin
Hepimizde tek bedensin
İkizler yolun bekliyor.
Tuğba kalbinde sızı

Yürek yandı kaldı közü
Üzülme düşünme bizi
Zülal yolunu bekliyor.
Bebeklerin artık gülmez
Annen gözyaşını silmez
Şehitler kutsaldır ölmez
Istanbul yolun bekliyor.

Sensiz artık dayanamam
İnan sensiz uyuyamam
Nerdesin, seni duyamam
Annen yolunu bekliyor.
Nasıl kıydılar o cana

Elbisen bulandı kana
Rabbim şahittir o ana
Oğlun yolunu bekliyor.
Gel artık bekletme beni
Lavanta kokulum seni
Umutla sarayım seni

Bade yolunu bekliyor.
BESTELENDİ
1-Müzik ve Yorum Mustafa Sülük ( Ozan Yemini)
2-Müzik ve Yorum:Refik Uçar (Ozan Tekçe
3-Müzik ve Yorum:Nezir Kaya

MÜNEVVER DÜVER Güneyin Kızı
Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu Anısına
Yazılan Ağıt (Akrostiş Hece) 07.12.2007
Güzelyalı/ADANA

Şiirin Hikayesi:
Yüreklere düşen kor


Kahraman Türk Ordusunun kahraman mensuplarından Sinan Eroğlu’nun Şırnak’ın Küpeli Dağları’nda şehit düştüğü haberini duyunca bir Türk kadını olarak yüreğime kor düştü.
O an, dağlarda devletimiz ve miiletimizin düşmanlarıyla savaşan, bizim huzur içinde yaşamamız için canını hiç düşünmeden feda eden kahramanlarımızın büyüklüğü canlandı gözümde.
Sinan Yüzbaşı, ordumuzun seçkin birliği “Özel Kuvvetler”de görev yapıyordu. Sinan Yüzbaşı ve arkadaşları kahramanlıklarıyla bütün dünyada Türklük ve Türkiye düşmanlarına karşı başarılarıyla düşmanın korkulu rüyası, Türk Milleti’nin gurur olmuşlardı.
Sinan Yüzbaşı’nın şehit düştüğü haberi her evde yürekleri yaktı. Her Türk ailesi kendinden bir ferdi şehit verdiği duygusuyla şehidine sahip çıktı. Bazı gazetelerin yazdığı gibi sadece ailesi değil, herkes yasa boğuldu. Sinan Yüzbaşı’nın sevgili eşi Tuğba; daha 1,5 yaşında baba hasreti yaşamaya başlayan minicik ikizleri Kahraman ve Bade’nin acısını paylaştı. Ben de, şehadet haberini aldığımda, Sinan Yüzbaşı için üç şiir yazdım. Üç şiir de Refik Uçar (Ozan Tekçe) tarafından bestelendi. “Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu” adlı aksrostiş metodunu kullandığım şiir de Mustafa Sülün (Aşık Yemini) tarafından besteledi. Besteler internette çok ciddi bir kitle tarafından izlenmektedir.
Şair duyarlılığı başka oluyor. Her şehit haberi yüreğime düşen yeni bir kor oluyordu. Gözyaşlarım yüreğimden süzülüp bembeyaz kağıt sayfalarına dökülen dizelere eşlik ediyordu. Şehadet şerbetini içen Sinan Yüzbaşı başta olmak üzere vatanımız uğruna canlarını veren şehitlerimize bir gönül borcum olduğunu düşündüm. Onun için bu kitabı düzenledim. Amacım, şehitlerimizin ölümsüzlüğe ulaşmalarında birazcık da olsa katkı sağlamak, onları gelecek nesillere tanıtmak.
Biraz olsun başarabildiysem ne mutlu bana.

Münevver DÜVER
( Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu başlıklı yazı MünevverDÜVER tarafından 3.06.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.