Hüseyin DAĞLAR.

 

İki gün sonra Mesudiye tabyasını teftişe gelen Ç.Kale Müstahkem mevki komutanı "Cevat Bey,"Seyit'in gücünü kendi gözleriyle de görmek ister. Çok uğraşır Seyit onbaşı fakat 275 kğ yerinden bile kıpırdatamaz... Cevat Bey hayal kırıklığıyla sorar:  Oğlum bu mermiyi önceki gibi kaldırabilmen için ne yapmam lazım?"Seyit'in cevabı kısa ve nettir:"Kumandanım! Gâvurun gemisini yine karşımda görmem lazım"

Değerli okuyucu bizler nedense bu tür vakıalara, hiç İlahi pencereden bakmıyoruz, bakarken de sanki birileri bizleri bilgisizlikle, suçlayacakmış gibi suçlu sanıyoruz kendimizi, oysa Asri saadet dönemi bu tür olaylara beşiklik etmemiş midir "fil vakası en güzel örek değil midir" Ve buna benzer niceleri.
 
80 kişiydiler makineli tüfekleri sadece iki taneydi..Üzerlerine yöneltilmiş 329 top namlusuna karşın onların hiç topu yoktu...Sadece eski tüfekleri ve el bombaları vardı..BİRDE İMAN DOLU GÖĞÜSLERİ..14 saat boyunca 10 kattan daha kalabalık düşmanları onları bir alay gücünde zannetti..
Mermisi azalan askerleri Yahya çavuşa sorarlar:
"Komutanım şimdi ne yapalım?"O,tebessümle cevap verir:
"Aslanım iki gâvura birden nişan alın. Merminizi idareli kullanın!"

Değerli okuyucu burada bir incelik daha var yanlarında, komutanları, kurtarıcıları, emredicileri, dahi yoktur, tabiri caizse kendi göbeklerini kendileri kesmişlerdir, ÇANAKKALE’DE, tarihi destan yazan bu baba Yiğitleri, burada anmadan geçemiyorum. ALLAH (C.C.)cümle geçmişlerimizin ruhunu şad eyleye âmin.


( Yakın Tarihimizden Notlarçanakkale başlıklı yazı kotandüzü tarafından 26.06.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.