Hayat içerisinde her şey yaşanabilir, insan mutlu veya mutsuz, sevmiş olabilir veya sevmemiş olabilir ama sonunda da haddini bilmesi Slm dostlar özgür yaşamanın ne demek olduğunu anlamak ve yaşamak isteyen olarak, verilmiş olan kararlar doğrultusunda çelişki bilinçaltı fısıltıları doğurmamak gerektiği taraftarındayım. Hayatta insanlar bir takım olumsuzluk yaşamış olur. Yalnız bana bağlı kalmak acısı zor geliyorsa insana istediğini yapar. Ben herkesin hayatını kendine ait olduğu düşüncesi ile, bu düşüncenin arkasında oldu mu açık seçik belirtiyorum. Yani sorumluluk duygusunu da özgürlük açısından unutmamak gerektiğini de unutmamak lazımdır.

          Hayatta herkes zorluklar yaşabilir. Ben özgür yaşamak isterim ama çevrenin ve beni sevenlerin ve benimle yaşamak ve bu hayatı yaşayacağım ortamda özgür olmak sorumlulukla olmalıdır. Eğer kişi sorumluluk duygusunu yaşayamazsa özgür olması onu kurtarmaz. Aksine kendini bir takım olumsuzluklar içine atar. bu kendisi açısından görülmeyebilir. Fakat çevresindeki sosyal faaliyetlerde ve yaşantısında bir takım dışlanmalara ve kötü gözle bakılmalara yol açar. Bu kötü bakış ve sosyal çevrenin etkisinden kurtulmak için özgürlüğü belirli sınırlar içinde yaşamalıdır. Çünkü dünya fani olan bir âlem, ne ekerse onu sonra biçecektir. Özgür olayım mutlu olurum derse kendini de kaybeder ve çevresindekileri de kaybeder, aslında mutlu olduğunu zanneder. Ama nafile herkes bu özgür yaşantıyı sabote etmeye çalışır. Bir kötü olumsuzlukla yaşamaya başlar.

Yaratanın istediği gibi yaşamak için kendinden taviz vermedikçe hiç bir yere varamaz.

         Mutlu olmak demek her şeyi özgürce yapmak demek değildir. Mutluluk fedakârlık ister. Eğer fedakârlık yapamıyorsan hayata bağlanamıyorsan, anlama vermez. Mutlu olmak her şeyini karşındakiyle paylaşmakla olur. Eğer özgür kalamayacağın konusunda tereddüt duyuyorsan bunu karşındakine açık söylenmeli o iyi niyetle karşılar. Ama her şeyde özgür olmakla mutluluk kazanılmış olsa mutlu olmak için çeşitli alışkanlıklara kapılanlar neden mutlu değil. Tabii ki özgürlükler mutluluğu getirmek ardından başka özgürlüklerde getirir. İhtiyaçlar hiç bitmez, bu gün özgürce şunu yaptım yarında özgürce şunu yapacağım diyerek birde bakmışsın ki mutluluk yerine yok oluşa doğru gitmiş olursun.

           Hayatı yaşamak istersen fedakâr olmalısın. Özgür yaşayacağım o zaman mutlu olurum dersem mutluluğa unutmalısın. Hayata bir daha gelinmeyecek. Onun için yaşayacak ama hakkıyla özgür olacağım diye kendini kaybetmeyeceksin. Dönüşü olmayan yola girmeyeceksin.


          Ben bu yazıyı kimseye atfederek yazmadım sadece görüşüm olarak yazdım. Sizlerde özgür yaşamanın mutluluk getirmeyeceğini hatırlatmak istedim. Ama benle mutlu olmak isteyen özgür olabilir ama karşılıklı sınırlar içine olmalıdır. Yani ne yaptığını bilmelidir. Sonra keşke dememelidir. Keşkenin sözlüklerde ve yaşantıda hiç bir anlamı bulunmamaktadır. Keşke demektense fedakâr olmak en iyisidir, mutlulukta ardından gelecektir. Açık sözlü olmalıdır insan görüşünü ve isteklerini anlatmalı yanlışlıklar varsa bunu belirtmelidir. Sonraki hayat için bunların önemli olduğunu da unutmamalıdır. Mutlu olacaksa açık seçik olmalı bir insan. Her şeyini açıklamalıdır.


        Ama hayat olarak böyle yazmak hissi geldi içimden ve de yazdım
her şey gönlünüzce olsun, mutluluklarla dolsun gönlünüz iyi günler.

Zekeriya BAŞGÜN

CANİYİSEVER 28.07.2010

 

( Özgür Yaşamak başlıklı yazı Can İyisever tarafından 25.08.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.