Bir kadın olarak kendimizin farkına varmak adına bu dizeleri yazıyorum.Diyeceksiniz ki....!taraflı yazıyorsunuz.Hayır.Taraf değil.Bu konudaki düşüncelerimi paylaşmak istedim.
      Rabbimin biz kadınlara verdiği ,ihsan ettiği lutuflardan aldığım güçle hep bunun farkında oldum.Düşünün bir hayattaki ağır görevlerin,sorumlukların nasıl üstesinden geliyoruz.Bizler hayatta her zaman toplayıcı,denetleyici tamir edici taraflarımızla bulunduğumuz ortamları,ailemizi,iş yerimizi komşuluklarımızı daim ettiririz.
       Etrafınıza bir bakın .Kadın tek kalsada hayatla mücadelesini en iyi şekilde veriyor.Ailesini,cocuklarını topluyor.Onları büyütüp bir birey olarak gerçek dünyaya sunuyor.Yani bizlere çok iş düşüyor.Bunuda başarıyoruz.
    Aile içinde kadın sağlamsa o kadar sağlam oluyor aile içi birliktelik.Onurumuzla,haysiyetimizle ,güzelliklerle bu olgularımızı taşımaya gayret göstermeliyiz.Hele böyle bir zamanda daha çok sarılmalıyız bize bahşedilen rabbimin verdiği bu güzelliklere.
    Verilmiş olan bu gücü bir baş kalkıncı yapmayalım.Tam tersine düzenleyici,onarıcı yönüyle kullanalım.Bize yakışanda budur.
    Zamanın birinde kadının biri Allah dostu bir zatın yakasına yapışmış ''Neden kadından peygamber olmuyor'' diye feryat etmiş.O Allah dostuda içini çekerek sukut içinde ''O peygamberleri analar doğuruyorda ondan''demiş.Bakın ne büyük bir vazife için bu dünyaya getirilmişiz.
    Bu kadar konuşmadan sonra dünyaya ilk olarak erkeğin yani Adem peygamberimizin yaratılmış olduğunu hatırlatmak boynumun borcu sayarım.Bunu neden hatırlatıyorum.Esas meseleye geldikte ondan.Rabbim kadını erkeğin kaburga kemiğinden yaratmış.Neden diye oturup hep düşündüm.Nedenmiş ? biliyormusunuz.Kaburga kemiği hem dayanıklı,hem esnek,hem koruyucudur.Vücudumuzdaki hayati organlarımızı kaburga kemiklerimiz korumuyor mu?.Biz kadınlarda öyle değilmiyiz.Biraz üzerimize gelinse hemen kırılırız.Fakat acılar karşısında çok dayanıklıyızdır.Ya koruyucu yönümüz...Aynı kaburgalar gibi tüm değerli varlıklarımızı korumuyormuyuz.Alemizi,çocuklarımızı,haysiyetimizi,hepsini koruyoruz .
       Rabbim bizleri ne güzel bir olgudan yaratmış.Hem sağlam ,hem esnek,hem kırılgan.
Biz kadınlarıntüm zorluklar karşısında ayakta durma beceriside bu olgudan aldığımız güçten geliyor.
         Biz kadınlar bu dünyayı ayakta tutuyor..........!
( Kadın Olmak başlıklı yazı songul-inder tarafından 6.09.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.