2010/2011 eğitim ve öğretim yılının başlaması münasebeti ile bütün evlerde, okullarda ve caddelerde tatlı bir telaş başladı.15 milyon civarında öğrenci ve yaklaşık 750 Bin  civarında öğretmen bu tatlı telaşın başrollerini oynuyor. ALLAH yardımcıları olsun.

   Malum olduğu üzere öğrencilerimizin eskiden olduğu gibi kitap sıkıntısı kalmadı. Çünkü devletimiz son beş yıldır öğrencilerimizin yıl içinde kullanacakları kitapları daha okulun ilk gününde sınıflarda sıraların üzerinde eğitime destek amacıyla hazır bulunduruyor. Bu hizmet eğitim tarihimizin en önemli olaylarından biridir. Devletimizin vermiş olduğu bu anlamlı ve gerekli hizmet münasebetiyle hem öğrencilerimiz hem de öğretmen ve velilerimiz rahat bir nefes aldılar.

   Tabii ki eğitim ve öğretim yılının hazırlıkları bununla bitmiyor. Kırtasiye, okul önlük ve formaları ile sınıfların ve okulların özel eğitim ihtiyaçları giderilecek ve eğitime Allahın izniyle başlanacaktır. Elbette ki bütün bu hazırlık ve gayretler okul dönemi içerisinde okullarımızda öğretmen ve öğrencilerimizin daha rahat ve daha kolay bir eğitim ve öğretim yapabilmeleri içindir. Eğitim önemlidir, onun için eğitime yapılacak yatırım ve eğitim için harcanacak olan zamanda önemlidir.

   Bir milletin ve devletin varlığını devam ettirip kendisini diğer dünya devletlerine kabul ettirebilmesi, çağa ayak uydurup daha da ötelere geçebilmesi ve gelişmiş bir toplum haline gelebilmesi için eğitim ve öğretime ziyadesiyle önem vermesi gerekmektedir. Eğitim ve öğretimin kaale alınmadığı, insanların eğitimi için gerekli hassasiyetin gösterilmediği, eğitim için gerekli yatırımların yapılıp kaynakların aktarılmadığı ülkeler maalesef ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel açıdan geri kalmaya ve diğer ülkelere muhtaç olmaya mahkûmdur. Buda o ülke ve insanları için sonun başlangıcı demektir.

  Ekonomi, sosyal hayat, siyasi yapı ve kültürel zenginlikler eğitimle ayakta kalır. Yani bu değerlerin anlamını ve kıymetini bilen eğitimli ve kültürlü insanlar tarafından korunur. Eğitimin olmadığı yerde cahillik ve fakirlik baş gösterir. Toplum ahlaken çökmeye, sosyal hayat S.O.S vermeye, siyaset ve siyasiler idare edememeye, toplumun dinamikleri yıpranmaya ve geleceği kararmaya başlar. Bütün bu sıkıntıların kaynağı eğitimsizlik ve cehalet ise elbette ki çaresi de eğitimle olacak ve toplum eğitim sayesinde ayakta kalacaktır.

  Eğitim ve öğretim elbette ki okulda toplanıp dağılmakla olmaz. Burada hem öğrenci velilerine hem okul idarecilerine hem de öğrenci ve öğretmenlere çok büyük görevler düşüyor.

   Öğrenci velileri öğrencilerin sıkıntıları ile bire-bir ilgilenmeli onlara sahip çıkıp hem okul içinde hem de okul dışında gerekli takibatı mutlaka yapmalıdır. Öğrenci de velisinin kendisi ile ilgilendiğini ve ona karşı bir sorumluluk içerisinde olduğunu unutmamalıdır. Okul idarecileri ve öğretmenlerimizde sınıfta bire-bir ilgilendikleri öğrencilerle okul dışında da yakın diyalog içinde olmalı ve onlarla bir arkadaş gibi ilgilenip en güzel şekilde eğitilmeleri için gerekli yardım ve desteği esirgememelidir. Tabii ki öğrencilerimizde hem ailelerinin hem de okul idaresi ve öğretmenlerinin bu özverili davranışlarına katkıda bulunup derslerine en iyi şekilde çalışmalı ve bu ülkeye hizmet etmenin gayreti içerisinde olmalıdırlar.

   Özellikle öğretmenlerimize çok ama çok büyük görevler düşüyor O elleri öpülesi vefakâr öğretmenlerimiz gayet iyi bilirler ki gelecek nesiller kendilerinin eseri olacaktır.

  Yeni eğitim ve öğretim yılının tüm ülkemize, insanımıza ve vatanımıza hayırlar getirmesini temenni ediyor tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum.

( Eğitim Çok Önemlidir başlıklı yazı S.ULUPINARLI tarafından 18.09.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu