13.05

2009
Republic Of Turkey ( Hİndİ Cumhurİyetİ)

Bülent Kaya

Repulic Of Turkey eşittir Hindi Cumhuriyeti

Benim güzel ülkemin güzel ismi neden hindi olarak biliniyor, anılıyor?

Aslında olay şöyle iştirak ediyor; Portekizliler Osmanlı hâkimiyeti altındaki Batı Afrika'da ilk kez gördükleri bir kümes hayvanı olan hindiye Türkiye'ye has olsun diye "turkey" adını veriyorlar. Turkey kelimesi Amerika'ya göç eden Portekizlilerden İngilizlere geçmiş, dile yerleşmiş. Daha sonra da ülkemizle alaycı bir tutum sergilemişler.

Nasıl bir oyunun içerisindeyiz, nasıl farkına varamıyoruz? Adamlar yıllar öncesinden dış siyasetlerini belirlemiş, bunun için ilk adımlarını atmışlar.

Biz Türk'üz hindi ile ne alakamız olabilir?

Kısacası bizim adımız hindiden gelmiyor, kuşa bizim adımızı vermişler. Sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımız uçağının üstünde de "hindi cumhuriyeti" yazıyor. Yurt dışı yazışmalarımızda, kamu kurum ve kuruluşlarında... Hemen hemen her yerde aynı yazı yazıyor.

"Repulic Of Turkey"

AB, NATO ve birleşmiş milletler gibi büyük kuruluşların toplantılarında yunanlılar gibi bazı ülkelerin bürokratların önlerinde koca koca bırakın Latin alfabesini, yunan alfabesiyle ELLAS, bir başka ülkenin delegesinin önünde ise, GREAT=BUYUK, ONEMLI yazıyor iken neden bizim önümüzde hala Turkey yazıyor. Yunanlıların ve diğerlerinin bu milliyetçilikleri nereden geliyor. Biz nende böyle değiliz. Adamları düşünün ki İngilizce bile yazmıyorlar. Kültürlerine, dillerine böyle düşkün ve sahip çıkan başka millet var mıdır sizce? Şuan da aklıma birkaç tane gelmiyor değil ama biz neden yokuz hala?

Habeşistan diye bir ülke var bilir misiniz? Ben tarih kitaplarından biliyordum. Bir de bizim şu çakma milli sporcumuz "elvan abeylegesse" var. İşte onun sayesinde ülkesinin Habeşistan olduğunu öğrendim. Bu ülke yani Etiyopya dünyadaki resmi adını değiştirmek adına bir yıl boyunca bütün resmi toplantılara Etiyopya adıyla katılmış, ülkelerine Habeşistan adına gelen bütün postaları kabul etmeyerek bütün dünyaya adını Etiyopya olarak duyurmuştur. Helal olsun elin Etiyopyalılarına.

Hiç unutmam Acun Ilıca yaptığı bir program gereği dünyanın her yerini geziyor, her gittiği yerde Türkiye'den geliyoruz dediğinde çoğu zaman hep aynı bakış ve cümlelerle karşılaşıyordu. Bir keresinde ise Amerika'da yirmili yaşlarda bir kıza "hiç Türkiye'ye gittiniz mi?" diye sorduğunda kızın dudaklarından ilk çıkan kelime hindi olmuştu. Ülkemizin adını ilk defa duymuş. Hindi yetiştirilen bir yer zannetmiş. Kız haklı çünkü dünyadaki her çocuk turkey kelimesini evrensel olarak hindi diye anımsar.

Bizi bu hallere sokanlar utansın. Ben o görüntüleri izlerken yıllardır gücüme giden biz asil Türkleri küçük düşüren bu kelimenin Osmanlıdan tutunda şimdiki siyasetçilere kadar süregelen uzun zamanda neden hala değiştirilmediğini düşünüp durmuşumdur.

Acaba bizler neden çırpınıp duruyoruz?, böyle bir başımıza "aman bize ne, boş verin gitsin, ha hindi ha biz..." gibi söylemlerle tıkalı mı kalacağız?. Bu safsatalar daha ne kadar sürecek?. Düşünüp durmuşumdur hep; en solcusu da, en milliyetçisi de iktidara geldi ve şimdi ılımanı da geldi, sonuç hep sıfır. Neden ülkemiz hala "hindi" olarak anılıyor?, yoksa bunlarda hindi beyinli şizofrenist vatansızlar mıdır?. Vatansız olsa bunu değiştirir. Onun bile bir gururu vardır. Onun bile gücüne giden şimdikilerin ve geridekilerin gücüne gitmiyor bir türlü...!

9. Nisan. 2000 Tarihli köşe yazısında Sayın Doğan Uluç diyor ki;

" Aslında yapılacak olan şey hükümetin bir açıklama yaparak 1 yıllık geçiş süresi sonucunda TURKEY yazılı hiçbir posta'nın kabul edilmeyeceğini dünyaya açıklamasıdır. Habeşistan böyle yaptı, Etiyopya oldu. İsmini değiştirdi. Biz bütün logolarımızı TÜRKİYE olarak yazsak yine de Turkey diyenlere engel olamayabiliriz. Bu nedenle, etiyopya'nın yaptığı gibi, yukarıda açıklanan yolu incelemeliyiz."

Bizler ise dış işleri bakanlığı başta olmak üzere bütün bakanlıklara bu tür yazıları faks, e posta ya da mektup ile yollayıp uyarıda bulunmalıyız. Ta ki düzelene kadar. Elbet birileri bu feryadı figanımızı görür diye...

Ne benden evvel, ne de benden sonra bizler hep böyle anılacağız. Bir başımıza bakalım daha neler neler gelecek baş-ımıza... dün hindi, bugün soy-kırım, yarın feodal devlet-cikler, öbürsü gün tazminat ve daha sonraki günlerde de "toprak" isteyecekler. Bizimkiler rahat uyusun yataklarında.

Neden mi?

Çünkü bizler varız.

Çünkü bizler bu vatanın çimentosuyuz. Dünde böyleydik bu günde aynıyız.

Çünkü bizler Türk'üz.

Ne mutlu "Türküm" diyebilene...

NoT: Mevzu Bahis Vatan ise gerisi Teferruattır...


Bülent Kaya
( Republic Of Turkey ( Hindi Cumhuriyeti) başlıklı yazı bulent-kaya tarafından 5/14/2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.