Melis''in sözleriyle savrulan Ada''nın annesinden gelen telefonla sarsılması Elif''i düşündürmeye başlamıştı. Elif, sıkıldığını ve kız arkadaşı Sevil''i arayarak buluşup bir cafe''ye gitmelerini istedi. Arkadaşından gelen olumlu yanıt üzerine, Ada''ya gitmesi gerektiğini söyleyerek, Sevil''in yanına doğru hızlıca gitmeye başlamıştı.

Ada, ''Karanfil Kokulu Mutluluk'' bahçesinde annesinden gelen telefonun etkisinde duruyordu. Sertan''ın Üniversiteye giderken yolda kaza geçirmesi ve durumunun ağır olması Ada da derin yaralar açmayı başarmıştı. Elif''in sevgilisiyle ilgili durumu öğrenmemesi Ada''yı şaşırtmamıştı. Elif''i tanımaya başlamıştı ve Elif''in kendisi içinde düşüncelerini öğrenmeye çalışıyordu. Melis''in yüzünün Elif''in gözlerinde farketmesi onda derin yaralar açıyordu. On dakikalık durgunluğun ardından annesini arayarak Sertan''ın hangi hastane de olduğunu öğrendikten sonra hastaneye gitmişti.Sertanın uzun bir sürenin ardından kendine geleceğini söyleyen doktorlara Sertanın yaşama ihtimalini soruyordu. Ada, Elif''i arayarak Sertan''ın hastanede yaşam savaşı verdiğini söyledi ve sevgilisinin yanında durmasını istedi. Elif te ben artık onunla çıkmıyorum diyerek, telefonu kapattı. Kolasını hızlı yudumlarla içtikten sonra Sevil''in sevgilisinin asker arkadaşının kendisiyle ilgilendiğini öğrenince görüşmek istediğini söyledi. Ada ise Elif''in tavrı sebebiyle şaşkınlık içinde hastane de bekliyordu. Melis''le olan konuşmalara daldı. Usulca ve sessizlik içinde gülümselemeli bir düş yaşıyordu. Umut çılgınlığı yapıyordu hayata ama hayat ona, o çocukken ölümü tanıtmıştı kendisine aşık olduğu küçük kızı kendisinden alarak, minicik ellerindeki sıcaklığın ölüm soğukluğuna gömülmesiyle parıldayan kızın hayali gözlerindeydi. Elif''e bu sebeplem ilgi duyuyordu fakat, Elif''in tavrı ve düşünceleri, Ada''nın gözlerinde Melisi düşlemesini engelliyordu.
3 saat sonra...

Sertan''ın ameliyatında ciddi durumlar oluşmuştu. Kamyonun Sertan''ın arabasına çarpmasından dolayı Sertanın beyninde ciddi zedelenmeler oluşmuştu. ayaklarını da oynatamayan Sertan''ı büyük sürprizler bekliyordu. Ada düş dolu Umut DÜNYASI''ndan uyanmaya başlamıştı. Geçen 4 saatlik ameliyat Ada''yı Bitap(yorgun) düşürmüştü. Ada''nın annesi de hastaneye gelmişti. Sertan''ın sakat kalması ihtimalinin yüksek olması Müzeyyen hanımı da üzmüştü. İkinci oğlum dediği Sertan''ıböyle görmesinin ardından bayılmıştı. Ada''nın ve doktorların başında beklediği Müzeyyen hanım bir süre sonra uyandıktan sonra Sertan''ın annesi Muhlise hanımı arayarak gelmesini söyler. Hayatını harcadığı bir inat uğruna, kapıldığı hayat kampında bir kamyonun yandn bindirmesiyle sakat kalan ve beyin de büyük zedelenmeyle sonuçlanan kazanın yankıları Elif''i etkilememişti. Elif''i etkileyen tek şey kendi gözlerinde başka bir kızın yüzünün görülmesi ve başka bir kıza benzemesiydi. İçinden ''acaba bu kız mı daha iyiydi yoksa ben mi daha iyiyim. O şuan yaşasaydı Ada yine bana bu kadar ilgi gösterecek miydi? Ada''nın aşk anlayışı nasıldı acaba, sevmediğim ve sadece takıldığım adamın arkadaşı olması ve onu bu kadar önemsemesi, ilginç bir durum. Ben çekemem öyle şeyleri kan görmeye de dayanamıyorum zaten.'' Elif''in Mani ve Roman dolusu düşünceleri, kendisini rahatsız etmeye başlamıştı bile O Cingöz Elif ti ve onu aldatan kişininde bir erkek olduğunu hatırlayarak Ada''yı düşünmekten vazgeçmişti. Aklına takılan şeyse, şu an Melis''i kendisiyle aldatıyor olması düşüncesiydi. Biraz kafası karıştıktan sonra uyumaya devam etmişti. Uykusunun ilerleyen saatlerinde bir rüya görmüştü. Bir arabanın içinde giderken birden karşısına Ada''nın çıkması ve arabanın Ada''ya çarpmasıyla aniden uyanmıştı. Gördüğü rüya kabusun ta kendisiydi ona göre. Ada''nın rüyasına girmesi bugün tanıştığı askerle ilgili konuşmaları ve Sertanın kaza haberi kafasını iyice yormuştu. Sevil''in kendisine ''Asker Güzeli Cingöz Elif'' demesi hayatının karmaşasını oluşturan sözcüklerdi.
Sertan''ın bir süre sonra uyanması ve uyandıktan sonra hareket edememesi büyük bağrışma yapmasına ve büyük acılar çekmesine yol açtı. Hemşire hanımın sakinleştirmesiyle kendisine gelen Sertan için karar verilmişti. Beyninde sarsılmadan dolayı geçici bir Hafıza kaybı yaşayacağını ve bu durumun ilerlemesi durumunda büyük sonuçlara yol açabileceğini de söyleyen doktor, annesi Muhlise hanıma başında durmasını ve hergün kendisini oğluna tanıtmasını söyledi. Ada, Sertandan ziyade Elif''in Karanfil Kokulu Mutluluk bahçesini beğenmesi ve kendisine karşı gösterdiği ilgiyi ve güler yüzünü unutamıyordu. Ada, hava almak için hastanenin dışına çıktığında Elif''in hayalini görmüştü. Ona doğru yaklaştıkça Elif''in uzaklaştığını, her yaklaştığında uzaklaştığını fark edince gözlerini açtı ve Elif''i arayarak konuşmak istediğini söyledi. Elif''se gecenin yarısında gelen telefona hiddetle uyandı. Ada, kendisiyle konuşmak istediğini ve acil olduğunu söyleyince Elif de Ada''nın yanına geldi. Ada, Elif''in bu kadar çabuk geldiğini zannediyordu. Karşısında gördüğü Melis''in hayaliyle karşı karşıya kaldı. Ardından Elif''in taksiden inip Ada''ya seslenerek yanına gelmesi Ada''ya azap dolu dakikalar yaşatıyordu. Ada aynı anda hem Melis''i hem de Melis yüzlü kızı(ELİF) görmesiyle şok oldu..


DEVAMI GELECEK...

ALİ ESAT TAŞ..
ZAMAN, MÜREKKEBİN SON DAMLASIDIR...














( Yalnız Hayatlar Bölüm 3 başlıklı yazı ali-esat-tas tarafından 9.11.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.