BİZİM KÖYÜN TEYZELERİ SİYASİ ARENADA

Melahat, Hemdiye teyze ve Züftiye teyze. Siyasi tartışmaları.

Melahat: ALLAH razı olsun hağu uşaktan (R.Tayyip ERDOĞAN)
Hükümetun paşina geldi geleli her şey ucuzladi. Et yeduk, yağ yeduk, milletun evine her şey girdi bu hükümet sayesinde.

Hemdiye teyze: Eeee Meleha ole dema, kulakları çinlasun Demirel’un zamanında çok bolluk gördi bu millet.

Melahat: Canum ya pırak hocer başliyi. Asil bollugi rahmetli Menderes’un zamanina görduk. Gani gani rahmet olsun canina. Çayun fiyati her zaman Müslüman adamlar tarafindan artti. Olarun zamanina sığırlar bile ucuz idi. Şimdi sığır almak içun evi satmamuz lazim geluyur

Hemdiye teyze: Ole deyusun Meleha ama o zaman bizum adamlarun işleri eyiyidi.

Melahat: Yok canum. Sapuk Sabancı beki senun kocan idi Hemdiye? Ne çabuk unuttun kocanun yıl on iki ay denizlere durduğuni? Bizum adam da ne zaman anlardı doğurdum, bir haftaluguna gelur giderdi.Obir çecuk doğana kadar ne koca yüzi görürduk ne de para yüzi.

Züftiye teyze: Deminden beri sizi dinleyrum. Karışmayacağum dedum ama daha susmayacağum. Yekün dünya var olali Adadürk’un zamaninda her turli eyiluği gördi.  Sifte bi şiirini okuyayım size ama dinleyun beni ha. Siz anlamazmisunuz, siz insan değilmisunuz bilmezmisunuzki Adadürk olmasaydi ha bu dünya olmayacaydida nere yaşayacayidiniz acaba?

‘Adadürk sensun kahraman,
Türki kurtaran,
Ulu Adadürk.’
Şimdi eyi dinleyun susun. Yüzlerini kapaturdi karilar , kimse kimseyi tanimazdi, çalılarun arkasinda herkes birbirinlan oynaşurdi. Kaldurdu baş örtiyi kimun ne olduğı meydana çıkti.

Melahat: Ya afkurma Züftiye, Adadürk karilari rahat görmek içun bu işi yapti ama ALLAH oğa bir kari nasip etmedi yuva kurmaya. İnoni’lan ikisi birluk olup ambarlarumuzdan misirlari, buğdaylari metozori elumuzden alup hükümete verceğuk dediler.Senun başun açluktan şişmedi galiba.

Züftiye teyze: Canuna gideyim senun! Adadürkün kariya ihtiyacimi varidi? Millete hizmet etmek içun belden aşağısını unutti, siz ne zanedersunuz? Meleha siz Adadürk düşmanisunuz. Oları almağınun sebebi Bandurma vapuruna yakıt koymak içun aldiler. Vermeyece miyiduk?

Melahat : Hu lailaheillellah, nenem neyapacağum. Bu kadar tutarsun Adadürk’i da, nicun baba demesun oğa?

Hemdiye teyze: Ha işe ne kalduk.  Canum ya uzatmayun. El alemun adami içun kırmayun birbirunizi. Bole şeyleri adamlar konuşur. Kalkun gidelum kadofira da biraz ot keselum.

Derken sosyal demokrat Mahmut Emice gelur. Normalde hoşlanmaduğu Züftiyelan birluk olur ve der ki;

Mahmut emice: Hey Züftiye hanum, bulara laf anlatamazsun. Kabahat Adadürk’ün ki buralara gelup da habulara bişey yapmadan gitti. Öfkeleri bundandur.

Bole bole konuşurkan ocağun ordan rahmetli Kabaoğli  başini uzatti ve vara yoğa atup tutan Mahmut emiceye seslendi ; ey gidi beynamazun önde gideni, Ankaralarda karisini bit pazarina sürükleyerek agiden Mahmut. Ben ki Cameye gitmem amma nicun  gitmeduğumi bilürmisun. Ha bu Adadürk’ün imamlarunun arkasina kilinan nemazi Ellah kabul etmez da ondan gitmem. Ha şimdi sen dersun  ki ‘’Adadürk bulara bişe etmedi da ondan böyle konuşurler..
Habu ahalinun imamlarunun başini kesup da içinun ğeleplerini kim yollara dökti ula dinsuz Mahmut?. Hadi oni geçtuk sağa bi kaful çay faydasi oldi mi.
Oni da geçtuk bağa bi şişe raki verdi mi. 55 Sene ömrumi Ayşe’lan curuttum da bitane yetek kari verdimi, hağole eti buti yerine ağizi olup dili olmayan, arada benlan raki içebilen bi kari ha.
Sen bole şeyleri ancak yaşli karilarlan konuşursun. Kendi karinlan konuş hacan oledur.

Melahat Hemdiye ve Zuftiye; Hayde gidelum haburdan. Ne işimuz var habu adamlarun yanina? Ehtiyarlar genç uşaklardan daha zamparadur. Görürmisun, göya konuşuyurler ama bakişlari, akillari hep bizden yanadur. Nenem lailaheillellah.:)))

Bu teyzeleri temsile yetkili Ayser ÖZBAKIR
( Sürmeneli 3 Teyze Siyasi Arenada başlıklı yazı AyserÖZBAKIR tarafından 12/13/2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.