Yüreğim Sızlıyor


         Yüreğim sızlıyor gerçekten üzülüyorum bilmem haksızmıyım.Cumhuriyet tarihi boyunca var olan kazanımlarımızın hiçbiri elimizde kalmadı hepsini sattılar.
        Kapitalistler sanki talan varmış gibi memleketimde ne kadar fabrika varsa hepsine el koydular.Bunları saymakla bitmez.Sadece en basitini sizlere söyleyeyim çimento fabrikalarını özelleştirdik çoğunuda hala sizi Avrupa Birliğine almayacağız diye bağıran Fransızlara.
       Osmanlı devletinin kapitilasyonlar tanıdığı ve Osmanlı devletinin yıkılmasın gerçekleştiren bu Fransızlara hazineyi yani Osmanlı Bankasını bile onlara emanet ettmiştik. Onlar ne yaptı Osmanlı imparatorluğunun yıkılmasıyla talanın en başında gelen ülkelerden bir tanesiydi ve en başta talana onlar başlamıştı.
       Düşünün bugün bir telekom özelleştirilmesi yapıldı Türkiyenin ciğeri haberleşmesi yabancıların eline geçti.Nemi oluyor sen konuşuyorsun Amerika,İsrail başta olmak üzere ne kadar emperyalist devletler varsa seni dinliyor.
       Vatandaş dinleniyor dinlenecek tabi bırakın vatandaşı devletimiz dinleniyor devlet dinlendikten sonra vatandaşların lafımı olur.
       Özelleştirme demiştim de mesela bir örnek vereyim.Türk telekom altıbuçuk milyardolara özelleştirildi nufusu oniki milyon olan Yunanistan telekomunu özelleştirdi tam 27 milyar dolara nufusu bizim altıda birimiz olduğu halde.Şöyle bir hesaplama yaparsak bizim telekomu en azından 160 kilyar dolara özelleştirmiş olmamız lazımdı.
       Telekom özelleşti alanlar iki yıllık karıyla özelleştirme paralarını bizim paramızla bize ödediler ve bizim iki yıllık telekoma her ay ödediğimiz abone ücretleriyle bizim malımıza el koydulr.
       Şimdi başladılar sömürmeye, ve birde işsiz kalan ve işinden olan binblerce mekçinin halide ortada.Çoğu ya sürüldü yada işinden edildi.
     Bunun gibi daha binlerce devlet kurumu bu şekilde yabancılara peşkeş çekildi,yok pahasına satıldı.Ama  kredi değerlendirme kuruluşları Yunanistanın değerlendirme notunu Türkiye'nin altına diye başladılar haberler yazmaya.
      Bu da şu demektir daha yurdumuzda satılacakçok şeyin olduğu ve bunu millete sanki itibarımız yükseliyormuş gibi gösterilmesidir.
      1968 lerde Amerikan filosu yurdumuza nasıl girdi birdaha çıkaramadık,o zamanlar Amerika katil dedik,defol git yurdumdan diye ozanlar türküler söyleyince hepsini içeri attılar.Amerikayı yurda yerleştirdiler,milletide sağcı,solcu,kominist,faşist,alevi,sünni diye birbirlerine kıydırdılar.
      Kim yaptı bunları,millet birbirine neden kıysın,neden yapsın bunları buna akıl erdiren biri varsa gelsin bana izah etsin.
Halkozanları  100 senedir,kıyanlar burda kıydıran nerde,soyanlar burda soyduran nerede,ölenler burada öldürtenler nerede diye türkü söylüyor.
      Yüreğim sızlıyor daha öncede ve hep şiirlerimde yazdığım gibi içim sızlıyor.İçim sızlıyor et ithal ettik ama etin kilosunda bir değişiklik olmadı.Tıpkı 1965 lerde aldığımız Amerika yardımları gibi.
      Yüreğim sızlıyor o zaman bile 20 haneli köyümde 1500 küçükbaş 150 büyükbaşl hayvan varken bize ilkokullarda Amerikan süttozu içirilmesi gibi.Şimdi köyümde ne büyükbaş nede küçükbaş hayvan kaldı
      Köyün nufusuda o zamankinin en az 100 katına çıkmasına rağmen,bu nereden nerelere getirildiğimizin göstergesi.
İçim sızlıyor bu günlere geleceğimizi ta o günlerden çocuk olmama rağmen hissetmiştim diyebilirim.
      İçim sızlıyor Koskoca Osmanlı devletinin yıkılması bence yeniliklere açık olmamasından ve bu kapitalist devletlerin yurdumuza göz dikmesinden kaynaklanıyordu,Türkiye Cumhuriyetinin de yıkılması bu satışlardanmı olacak diye korkuyorum,kendi kendime soruyorum, kahroluyoum.
      İçim sızlıyor ilkokulda köyde 25 kişilik ilkokulumuzda gururla söylerdik arkadaşlarla.Ve o günleri özlemle anıyorum hala yüreğimden çıkmıyor.Birde askerde söylediğimiz türküler.O türküler çalındıkça bu şiirler yazıldıkça Türkiye Cumhuriyeti Atamızın gösterdiği yolda ilelebet yaşayacaktır diyorum.
      Dağ başını duman almış/GÜMÜŞ DERE DURMAZ AKAR/Güneş ufuktan şimdi doğar/ yürüyelim arkadaşlar SESİMİZİ YERGÖK SU DİNLESİN(ŞAİR NAZIMIN DEDİĞİ GİBİ "BU MEMLEKET BİZİM")

YILDIRIMLAR YARATAN BİR IRKIN AFGANIYIZ,



İbrahim Yıldırım

17.01.2011


Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
( Yüreğim Sızlıyor başlıklı yazı İ.YILDIRIM tarafından 5.02.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.