Gözlerim kapanıyor

Bulanık her şey

Dünyamı yoksa

Zaman mı durdu

Nedir bu soğuk

Tut ellerimi anne….

 

 

Bir akşamüzeri okul çıkışı yine mutsuz yine huzursuz bir yuvaya dönüşün vaktidir şimdi…

Dönmesem olmaz mı? der yanındaki “dost”a …ben yaşamak istiyorum hayatı özgürce ve umarsızca…”dost” cevap verir özgürlük benim cebimde!!!!

Delikanlı şaşırır önce ve sorar nasıl? Diye.”dost” cevapları cebindeki özgürlüğün yanına koymuştur önceden… ve gel gidelim vereyim özgürlüğü sana der… yürürler bir müddet ,kuytu bir köşede özgürlük cepten çıkar uzanır delikanlıya… ”dost” : hadi al birazdan özgürlüğün en doruğunda olacaksın, ne üzüntü ne keder, ne dayak korkusu , ne gelecek… mutluluk bir çekimlik “dost”um hadi gel benimle… delikanlı tedirgin ama cesurca uzanır “dost”un elindeki “sahte cennet” e… korkar içten içe ama  diğer korkuları ağır basar ve o da basar tetiğe…

……………

 

Ve bir gün “dost” uyla yine bir kuytu köşede soğuk bedenlere, ağlar acılı yürekler… analar babalar bacılar….

 

 Ailelerin, ülkelerin kendilerinden; kişilikli, sorumlu üretken davranışlar beklediği ve yarınları kendilerine teslim edeceği gençlerden bazıları neden uyuşturucuya yönelirler?

1-Çekingen, güvensiz, yetersiz, kaygılıdırlar

2-Birçoğunun ailesinde sorun vardır.(ilgisiz ebeveynler, anne baba geçimsizliği,boşanmış parçalanmış aileler, ailede alkol yada madde kullanan birinin varlığı)

3-Uyumsuz, sorunlu kavgacı gençler

4-İşte, okulda, evde,sporda başarısız gençler

 

Bu gençler sorunlarından kaçmak ve güvensizliklerini, yetersizliklerini örtmek için yalancı güven duygusu veren maddelere yönelirler. Alınan madde ne olursa olsun sonunda kişide ruhsal çöküntü(depresyon)intihar ve bedensel rahatsızlıklar çıkarır. Bu maddelerden sağlanan geçici zevklerin ve tadın bedelini; beden,ruh ve toplum ağır bir şekilde ödemek zorunda kalır.

Gençlerimize sahip çıkalım … ülkemizde uyuşturucu ve sigaraya başlama yaşı 10-13 e kadar düşmüştür… İstanbul'da 18 farklı lisede AMATEM'ce yapılan bir araştırmada 2.845 öğrencinin%6.9'unun eroin, esrar ve kokain kullandığı saptanmıştır. Ve bu sadece İstanbul için dikkat edelim…

“Yalancı cennet” gençlerimizi bir bir öldürüyor ve yabancı güçler özellikle gençlerimizi hedef alıyorlar…

Geleceğimiz yok olmasın…saygılarımla…

 GÖKÇEN

 

( Yalancı Cennet... başlıklı yazı gokcen--celi tarafından 2/17/2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.