Mayın Sorunu Ayın Sorunu
ŞAKİR ALBAYRAK


Komşumuzla aramızda geliş geçişin mayınla kontrol edilmesi zaten başlı başına bir sorundur. Sorunsuz canlılık olmaz. Cansızlar âleminde de sorunlar vardır ama onlar sorunları bilmezler o yüzden sorun yoktur.Yok sayılır.

Sınırımızda mayın döşelidir. Mayınların varlığı ne kadar isabetli olmuştur? Bunu döşeyenlerle döşetenler ölçmüştür herhalde. Eğer bu ölçümleme yapılmamış ise ve bunu rağmen mayın temizleme ameliyesi başlamışsa vay başımıza gelenlere vay.Vay ki vay.

Mayını en iyi döşetenle döşeyen bilir, bilmelidir. Bilmemek gibi bir lüksleri olmadığı gibi, bilmediklerini beyan etmeleri de başlı başına bir garabettir.

Mayınsızlaştırmanın ecnebilere tahsisi de ayrı bir derttir. Mayın detektörü ile en ilkel bir biçimde nasıl mayın bulup güvenli geçiş sağlıyorsun en kötü ihtimal aynı yolla a mayın bulup temizlemelisin.

Senin dostun var düşmanın var. Dostundan çok düşmanın olduğu da biliniyor. Öyleyse ektiğin mayını kendin biç. El elin mayının bulmadan buldum der, diyebilir.

Biz yıllarca hasret kaldığımız o güzelim mümbit, bitek, verimli arazinin peşkeş çekilmesine ne demeli. Bizim acziyetimiz belirecekse meydanlarda belirmeliydi. Biz acz içindeyiz. Bizim mayınları gelin biçin demenin akıl ve iz’anla izah edilir bir yanı kalmış mıdır?

Ektiğiniz mayınları ekenler olarak siz biçiniz. Araziyi de kullanıma açıp ahalinin tarım yapmasını sağlayınız.

Çözüm:

Elin ağzıyla çorba içilmez.

Kendi işimizi kendimiz yapmalıyız. Bu millî dâvâyı da iç siyasetin yıprak malzemesi haline dönüştürmemeliyiz.

Her kurumun, her birimin temel ve ona bağlı yasalarla belirlenmiş, vazifeleri vardır. Bunların tâdâtı, içeriğinin tebliği ve tebellüğü gerçekleşmiştir.

Herkes görevini yapmalı ve suyu bulandırmamalı.

Hele hele, Nil’den Fırat’a harita üretmek istek ve istidatı olanlarla bu iş asla olamaz. Neymiş elli yıllık kullanım hakkı tevlit edecekmiş. Bak bak sen ne âlâ savaşmadan toprak sahibi olunmazdı evvelinde. Demek şimdi kaygan yollara başvuruluyor.

Su (asker) uyur; düşman uyumaz.

( Mayın başlıklı yazı Şakir Albayrak tarafından 1.06.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.