Necla ısrarcıydı,üçüncü gece erkenden mevzi almış bu tapınağın hakim tepesinde kamp kurmuştu.Gece herne kadar kale ve tarihi ören yerlerinde bulunmak,kamp kurmak bir çok nedenlerden dolayı yasaksa da eski bir kültür müdürü olması nedeniyle kapılar ona sonuna kadar açılıyordu.Hali hazırdaki Kütahya il kültür müdürü bir zamanlar birlikte çalıştığı mesai arkadaşıydı.Bu onun için bir torpil olmuş araç da temin edilmişse de kabul etmemiş devletin imkanlarını özel amaçlı kullanmayı reddetmişti.Devlette çalışırken de titiz di bu konularda necla.

Biliyordu ki bugün akşam Mozan ,Kadir abi ve ismini vermedikleri bir dost tapınağı ziyarete geleceklerdi.Onların geleceğini bildiği için olsa gerek çok rahattı bu akşam Necla.Bu rahatlığın verdiği durumdan olsa gerek tedbirsiz ve dikkatsizdi.Tarihin karanlık içinde seyrine dalmış yanına gelen davetsiz misafiri hissetmemişti bile...Taa ki burnuna bastırılan eter kokusu genzini yakıncaya kadar.Bir anda dünyası kararmış bayıltılmıştı.Karga tulumba sunağın o bilinmeyen geçidinden Korhan`ın olduğu dehlize getirilmiş ve Korhan`ın maruz kaldığı esarete baygın halde maruz kalmıştı.

Korhan şaşkın ne olup bittiğini anlamaya çalışırken yüzünde acı bir tebessüm oluşmuştu.Öyle ya bu getirilen kişi kendisini arayanlardan ise ,demek ki hala devletin ya da bazı kurumların yaşadığına olan inancı devam ediyordu,bu iyi haberdi.Aynı anda bu kişinin de esir edlmesi yeşeren ümitlerin bitmesi demekti ki bu olayın hazin sonuydu.

Lutfi,kendisi için tehlike gördüğü Necla`yı bertaraf etmek için bugün harekete geçmiş ve başarılı da olmuştu.Necla`yı da Korhan`ın yanına monta ederek.Ancak geride ipucu bırakmamak için etrafını izleyerek dikkatlice dışarı çıkmış Necla`nın arabasını çalıştırarak şehrin arka sokaklarından birine parkederken,özenle gasp süsü verecek işlemlerde bulunmuştu.Arabanın ön camını kırmış,teyibini cd çalarını çıkarmış uzakça bir yere gömmüş ,dahası koltuk kılıflarının birkaç yerini bıçakla parçalamış arabayı terketmişti.Parmak izlerini silerek.

Geri dönüşü zahmetli olmuştu.Çok dikkatliydi dönüşte ...Tapınağa geldiğinde tapınağın etrafında ışıklar gördü,ürktü...Bir müddet saklandığı yerden bu ışıkları izledi.Elfenerlerini saydığında üç kişi olduklarını gördü bu meraklıların.Onların gitmelerini bekledikçe korkuları artıyordu.Bu meraklı kişiler bir saat kadar çevrede araştırma yaptıktan sonra arabalarına binip uzaklaşırken Lutfi derin bir oh çekti ve gizli bölmeden usulca girdi tapınağın içine...
( Kayıp Yazar 12 başlıklı yazı Lütuf VELİ tarafından 24.06.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.