Bahçenize bir fidan ekiyorsunuz. Çok güzel bir gül oluyor. Baktıkça ferahlıyorsunuz, seyretmeye doyamıyorsunuz…
 
Bu gülü çevrenizdeki herkesten gizler sadece kendiniz, tek başınıza mı seyretmek istersiniz? Yoksa bu güzelliği sevdikleriniz ile paylaşmak ve hatta tüm insanlığın istifadesine sunup hep birlikte mutlu olmanın yollarını mı ararsınız?
 
Fidan olarak kalbinize gelen ilahi bir ilhamı düşünün. İlim ve irfan ile hikmet goncası haline geldiğinde; siz bu hasletleri kaybetmemek için insanlardan uzaklaşarak, nefsinizi tamamen temizlemeye ve kalbinizi bir gül bahçesi haline mi getirmeye çalışırsınız? Ve hatta gül bahçesi haline geldikten sonra da içine girdiğiniz aşk havuzunda tek başınıza Rabb ül âleminde fena olmuş, o melankolik hali mi sürdürmeye gayret edersiniz?
 
Yoksa o gülfidanını insanlığın hizmetine mi arz edersiniz?
 
Tercih sizin… Ben insanlığın hizmetine sunmayı yeğliyorum. Bataklığın içinde mahrem bir yer bulup orada bir gül yetiştirmektense bataklığın güllerle dolmasını ve bu şekilde kurutulmuş olmasını tercih ediyorum.
 
Bir başka bakış açısıyla hadiseye şöyle yaklaşalım. Size verilen hikmet damlaları; onları imtihan sahasında kullanmanız içindir. Yani teorik bilgileri uygulama esnasında test etmektir. Test edilmemiş bilgi kendini ispatlamamış iddiadır! Cahil insanların yaptıklarına tahammül konusunda ayeti kerime ve hadisi şerifleri okumuş ezberlemiş ve onlarla donanımlı hale gelmiş olabilirsiniz. Fakat bu bilgiler cahil bir insanla yüz yüze gelip onun hareketleri karşısında tavrınızı göstermediğiniz sürece test edilmemiş bir donanım olarak kalacaktır ve ne derece benliğinize yedirdiğiniz hiçbir zaman anlaşılmamış olacaktır.
 
Bir başka önemli husus da; Herhangi bir vesile ile size bir damlacık sunulmuş olabilir, ya da ufkunuzda bir pencere açılmış veya bir fidan kalbinize ekilmiş olabilir. Siz de bunu saklamayıp, dostlarınızın istifadesine sunmak istemiş olabilirsiniz. İşte bu noktada mühim bir soru akla geliyor. Bu işi nasıl yapacaksınız? Kendinizi mi pazarlamaya kalkacaksınız yoksa nefsinizi aradan çıkartıp, sadece aracılık mı yapacaksınız! Eğer o gül demetini tezeğe bulayıp takdim etmek istemiyorsanız; çıkartın aradan nefis namına ne varsa… Alsın koklasın kardeşiniz de doyasıya… Siz de onun gönül bahçesindeki çiçekleri temaşa etmeye çalışın.
 
Mutlu ve huzurlu olarak, hakikat yolculuğunda hendek ve tümsekleri hep birlikte  aşalım.                                                      
( Bahçeye Ekilen Gül başlıklı yazı Gürcan Onat tarafından 6.09.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.