Platonik aşk çok garip bir duygudur. Sevgili olsan o kadar etkilemez seninle konuşması mesela, platonik aşıksanız çok sevinirsiniz.

Arkadaşlarınız arasında konuşurken "benimki" diye bahsettiğinizde bile mutlu olursunuz.

Arkadaşlarınıza "biliyor musun bugün bana günaydın dedi ihihih" dersiniz. 3 gün 3 gece "günaydın" demesini kutlarsınız.

En büyük düşmanlarınız aşık olduğunuz kişiye bakıp "off ne kadar tatlı güldüü" diyen kişiyle, size "ondan sana yar olmayacak, boşver bırak bu işleri" diyen kişidir.

En büyük dostunuz ise bıkmadan sizin onunla kurduğunuz fantezileri dinleyen, o size gülümsediğinde sizinle birlikte sevinen kişidir.

Arkadaşınızla giderken o yanınızdan geçtiğinde hemen arkadaşınıza "baktı mığğ baktı mığ?" diye sorarsınız. Cevap "evet baktı" ise "nasıl baktıığğ?" diye sorarsınız. Eğer o arkadaşınız koşarak uzaklaşmıyorsa sonsuza dek bırakmamalısınızdır.

Aşık olduğunuz kişinin evini, saat kaçta ne yaptığını, nereden geçtiğini, giderken nereye çöp attığını, nereye girip selam verip çıktığını bilirsiniz.

Onunla ilgili ileriye dönük hayaller kurarsınız, aynı şehirde üniversiteye gitmek, aynı tatil mekanında karşılaşmak istersiniz

Ama kurduğunuz hayallerin hiçbirinin aynısı olmaz.

Kısacası; platonik aşıkken tıpkı bir evsizin çöpü karıştırıp yiyecek bulmayı umması kadar acınası olursunuz. Tatlı ve masum görünebilir ama seviyenizi düşürücü, sizi alçaltıcı bir olaydır.

Bunu kendinize yakıştıramazsınız ama vazgeçemezsiniz de.

NE YAPILABİLİR?: Böyle bir his başlangıcındaysanız hiç birşey olmamış gibi davranın kendinize. Kaptırmayın kendinizi yazık oluyo. Siz farkedemiyorsunuz ama çok acınası oluyor gerçekten..
( Platonik Aşktan Kaçınalım, Kaçmayanları Kaçıralım ! başlıklı yazı Sükût-u Lâl tarafından 23.11.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu