30 Aralık 2011
    Yarın 31 Aralık ve Hristiyan dünyasının dini bayramı olan Christmas kutlamaları için bir hafta öncesinden hazırlıklar başladı. Bu hazırlıklar İngiltere'de ya da Almanya'da değil, Türkiye'de. Evet, Hristiyan dünyasının dini bayramı için bir haftadır hummalı bir çalışma var Türkiye'nin her yerinde. Dükkanların camlarında "Merry Christmas" yazıları, Noel Baba figürleri, süslenmiş çam ağaçları ve daha neler neler. Bazı, haddi aşan, dükkanlar ise işi 31 Aralık akşamı toplu kutlamalarda yaşanan rezilliğin bir ilk adımı olarak vitrinlerine (lütfen beni affedin) bir kadın ve bir erkek manken koyarak üzerine de kırmızı iç çamaşırı giydirecek kadar çirkinleştiler. Artık, caddeler bu akıl almaz haldeyken, çarşıdan yürümek bana eziyet olmaya başladı. Öyle bir çaresizlik ki bu yaşadığım "Ahlâksızlar! Sizi şikayet edeceğim, yeter artık!" dediğim an kime şikayet ediyorsun diye durmak zorunda kaldım. Zinanın suç sayılmadığı bu ülkede toplumun ahlâkını bu denli bozan, bozmak için kullanılanları kime, nereye şikayet edecektim ki! Müslüman kesim bile yılbaşı için hediye çekilişi yapıyorken ben kime laf anlatacaktım.
    Terör olayları, ahlâksızlık, hırsızlık,fuhşiyat aldı başını gidiyor ve buna dur diyebilen bir yöneticimiz yok malesef. Ve üzülerek söylüyorum ki fert fert yapabildiklerimiz bütün bunlara engel değil. Bunların düzelebilmesi için "Önce Ahlâk ve Maneviyat" ilkesiyle yola çıkıp toplumu ifşad edecek güçlü bir hareketin oluşturulması esastır.Bu harekete de toplumun dinamiti olan gençlerle başlanması gereklidir.Eğer ülkemizdeki gençler milli ve manevi değerleri yerinde bireyler olarak yetiştirilirse bugün sokaklarda gördüğümüz manzaralar karşımıza çıkmayacaktır. Toplum, bu tarz eğlencelerle vakit öldüreceğine insanlığın yararına bir şeyler yapmak için kendinde güç bulacaktır. 
    Umarım o günler çok uzakta değildir. Bu bağlamda hepimize büyük görevler düşüyor.Rabbim hepimize görevlerimizi yerine getirebilme gücü versin. Ve bu yolda adımlarımızı sağlam kılsın (Amin)

    Sümeyye
    30 Aralık 2011
( Önce Ahlak Ve Maneviyat başlıklı yazı sümeyye tarafından 1/1/2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.