____
Umut; yaşamın günahkar yüzüdür! 
İşte iki yüzlülüğü hayatın; 
Hem günahkar, hem umutvar......_____

___Ey Umut! Sıyrılda gel, Sıyrılda gel. Burun farkıyla yada topuk üstünde, kopta gel. Gel de artık bir kez de benim karşımda dur. Selamlaşalım.... Öyle eşikten görünüp geri çekilme artık. Yiğit ol ve çık karşıma. Şöyle erkek gibi tokalaşalım bir kez. Şu ikiyüzlü hayata boyun büktürme beni; yeter! ....
___An'lık saadetler uğruna ay'lık işkencelere maruz bıraktın o kadar da varmadım üzerine. Bir kere olsun ters bakmadım gözlerine. Bir sana sarılıp, senden medet beklerken; sen her seferinde yüz vermeden, ardına bakmadan benden uzağa doğru yol alsan da, kötüye çıkarmadım adını. Hep ayrı tuttum seni. Hani hayat bir yere sen bir yere oldun benim için. Onca acı ve ezanın içinde kıvranıp, öfkeyle gece karanlığından sıyrıldığım her sabah adını anarak açtım gözlerimi. 
___Kaç satıra ahbap ettim seni, kaç şiiirin içinde yolculuğa saldım seni. Kaç çileyi senin özleminle örtüp adının gölgesine sığındım. 
.......Gel artık ey umut! Çok yandım............

___Sevdamın duacısıdır gönlüm! Yitik ömrümün şeriatidir özgeçmişim! Kaç gözyaşına sarsam da tutkularımı, ürüyüp yürüyenlere kaç aldırış yüklense de üzerime; tiyo aldım düşlerimden... geleceksin diyerek.....

Hadi koş ey umut! Şu riyakar hayatın içinden al dizginlerini.
Ayrılda gel____________________
Sıyrılda gel____________________
________Sen ki; yaşamın günahkar yüzüsün! .....

___15 Aralık 2006 14:55 Cuma
______SEVDAZAN____
Mustafa Çelebi ÇETİNKAYA
( Sıyrılda Gel başlıklı yazı SEVDAZAN® tarafından 2/6/2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.