Şimdi girdaplarda yüreğim, zaman ve mekan anlamsız.
Çevremdekiler gölgelerden ibaret. Kiminin üstüne basıp geçiyorum kimisinin de tam içinden. Gidişinde bir savaşta daha yapayalnızım. Daha öncede olmuştu  bu vaka, ancak her defasında uzak ufuklara umutla bakarken destek kuvveti beklemek gibiydin ve birden ansızın önce gölgen görünürdü sonra bayrağın,sana dair işaretler ve yüzün. Bu kadar düşman karşısında en azından sen yanımdayken kendimi cesur sayardım. Davullar, davullar çalıyor aynı tonda ve aynı vurgu ile işte savaş şimdi olduğundan da yakın. Elimin titrediğini farkediyorum yine. Oysa çok değil kısa bir zaman önce sana demiştim ki "Al şu kılıcı yerden", şimdi merak ediyorum da benim kılıcım düştüğünde kim seslenecek gölgelerin ötesinden usulca ya da bağıra çağıra ve belki de en önemlisi ben alabilecek miyim o kılıcı.
Birşey anladım dün gece, sen benim hem zehirimsin hemde panzehirim. Varken benliğin yanımda seninle güç topluyorum, kanım seninle çoşuyor ve dinginleşiyor. Ve her gidişin o kadar zehirli oluyor ki benden kalan bu yıkıntıların ardından, tutmuyor elim ayağım,yürüyen bir ölüden ibaretim. Işığını yitirmiş ve herkesle kavgalı. 
Derinlerde tıpkı bir volkanın en içinden yüzeye çıkan nefreti mi hissedebiliyorum yükseliyor yavaş ama etkili şekilde.
Lakin kızamıyorum,darılamıyorum bu destek kuvvetimi çünkü bu savşta o benim kadim dostum. Kılıcımın kılıcı, kalkanımın kalkanı ve zırhımın zırhı.
        Tevekkül,heyecan ve büyük bir özlemle gözlüyorum şimdi yolunu tekrar ufukta belirmen için.Borazanları çaldıracak ve hücum emrini verecek o an'ı bekliyorum. Yine ışık vermen,yanımda olman beraber yürümek için ve doya doya savaşmak için.


Günışığı Anıları Bölüm 3. Bağışlanmayı bekleyen, kılıcı titreyen kadim dostuna özlem duyan yorgun yürekli bir savaşçı.

( Uzak Ufuklara Umutla Bakarken Destek Kuvveti Beklemek Gibi başlıklı yazı G.I.M tarafından 18.02.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.