Koca kışı çok şükür grip olmadan geçirdim. Aşı da olmadım. Sadece kendime biraz dikkat ettim. Kış bitti. Baharı ise yaşayamadık. Birden yaz bastırdı. Havaların düzensizliğinden olsa gerek kendimi kırgın hissediyorum. Belirtiler grip olduğumu gösteriyor. Galiba ilerleyecek. Bende de ağır geçer kör olası. Nerdeyse yatağa düşerim. İlaç alırım. Dinlenerek geçirmeye çalışırım. Böyle olmasına rağmen ben gribimi sevdim. Allah beterinden saklasın.

Neden sevmeyeyim ki; Bir zamanlar insanlarımız kuş gribinden az çekmedi. Nice canlar kurban gitti. Nice gripten uzak hayvancağızlar itlaf edilmek suretiyle yok edildi. İnsanımızın ve ülkemizin maddi kaybı az olmadı.

Şimdi de domuz gribi musallat oldu. Adını duyunca tedirgin oluyoruz. Allah korusun birde bulaştı mı iyileşmek yok. Önlem için okullar kapatılıyor, ülkelere giriş çıkışlar yasaklanıyor, insanlar birbirine yaklaşmaya korkuyor. Dünya genelinde salgın haline gelmesinden endişe ediliyor. Allah korusun.

Çare bulunmaz mı? Elbette bulunur, ama ne zaman? Yüzlerce insan öldükten sonra mı? Milyonlarca insan zarar gördükten sonra mı? Bu grip salgınları da geçer bir gün ama ya yenileri çıkarsa. Örneğin bir balık gribi çıkar da ortalık karışırsa işte o zaman görün gümbürtüyü. Balık yemek yok. Denize gitmek yok. Nice olur sahilde yaşayan insanların hali. Turizmle geçinenlerin durumunu tahmin bile edemiyorum. Düşünmek bile insanı ürpertiyor. Mesela bir sinek gribi peydah olursa nasıl kontrol edilir? Nasıl önlenir? Buna benzer gripler de çıkabilir belki. Allah’a sığınıyorum ve ben gribimden memnun oluyorum. Elhamdülillah gribim.
( Elhamdülillah Gribim başlıklı yazı Mehmet ACAR tarafından 25.07.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.