21.yy........ 
İletişimin,medeniyyetin(!).fennin,tekniğin ve her türlü imkanların hat safhaya ulaştığı bir zaman dilimini yaşıyoruz. Bilim, siyaset, fikir adamları, insanlığın daha müreffeh bir hayat yaşayabilmeleri için harıl, harıl çalışmakta, yeni, yeni icatlar yapılmaktadır. Bu çok sevindirici ve gurur verici bir şey. Fakat, çok önemli bir şeyi gözden kaçırdığımızdan bahsetmek istiyorum.
 "İnsanlık nereye gidiyor ve acaba kaçımız bunun farkındayız"?
Maalesef bu gün, başta insan haklarını savunan ülkeler olmak üzere, bütün dünya insanlık dersinden sınıfta kalmıştır. 
Bir neden mi istiyorsunuz?
 Alın işte size binlerce nedenden sadece bir kaçı.
Açlıktan ve susuzluktan ölen bir kıta. Hangimiz bu duyarlılığa ne kadar sahip olduk ve gündemimize taşıyabildik. 
Hangi siyasetçi hangi çabayı ve gayreti sarf etti bu konuda? Aksine, birileri bunu kullanıp, nasıl menfaat sağlayıp bundan nemalanırım derdine düşmedi mi?
Geçelim orta doğuya. Kanayan bir yara ve devamlı her fırsatta kanatılan bir yara. Adeta fokur fokur kaynayan bir kazan. Bu kazanın altının ateşi kimler tarafından, niçin durmadan körükleniyor hiç düşündünüz mü? 
Burada birileri kötü emellerine ulaşıp kazanacak, ancak insanlık kaybedecek. Acaba kaçımız bunun farkındayız? 
Devrilen liderlerin akibetleri sizce garip değil mi? Burda kime ne mesaj verilmek isteniyor.Ortadoğunun yaramaz çocuğu amerikan üssü ajan ülke israil, esir bir askerini almak için dünyayı ayağa kaldırmadı mı?
.Diğer yandan 30.000 şehidin sorumluları, Cennet vatanımız üzerinde oynanan oyunların senaristleri neye, kime hizmet ediyorlar?
 Kim ne kazanıyor?
Bence insanlık kaybediyor. Acaba kaçımız bunun farkındayız?
Gelelim komşuluk ilişkilerimize. Onlara karşı ne kadar töleranslıyız? Hangi acılarını paylaşıp dar günlerinde yanlarında olabildik, yaralarına merhem,ekmeğine katık,çayına şeker olabildik? 
Yoksa sadece kendi doğrularımızı yaşamaktan onlarınkini görmeye fırsatımız mı olmadı? 
Şüphesiz herkesin kendince bir mazereti vardır. Ancak, unutmayalım ki; "insanlık hiçbir mazeret kabul etmez".
 Kaybolan insanlığın yaşatılması adına...

Saygılarımla.
( İnsanlık Nereye Gidiyor başlıklı yazı dides57 tarafından 15.03.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.