KÜLTÜREL YOZLAŞMAYA KARŞI TÜRK GENÇLİĞİNE DÜŞEN GÖREVLER

 

            Binlerce yıllık tarihi olan ve başlangıçtan günümüze kadar tarihe yön veren büyük Türk milleti kendi kültürüne sımsıkı sarılarak var olmayı bilmiştir. Tarih boyunca milletler hep birbirleriyle mücadele etmişler, bu mücadele genellikle hep askerî yönden üstünlük sağlama, bu yolla karşısındaki ülkeyi etki altına alma şeklinde gerçekleşmiştir. Günümüzde bu yöntem terk edilmeye başlanmış, artık ülkeler birbirlerini ekonomik ve kültürel açıdan ele geçirme amacını gütmeye başlamışlardır. Bir milleti millet yapan kültürel değerleri korumak, bu değerleri yaşamak ve yaşatmak son derece önemlidir. Yakın bir zamana kadar milletimizi Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’mızda yok edemeyen dış güçler günümüzde emellerine ulaşabilmek için millî ve manevi değerlerimizi, Türk aile yapısını, gelenek görenek örf ve adetlerimizi, dilimizi bozmak, Türk gençliğini bu değerlerden uzaklaştırmak için yoğun bir çaba içerisine girmişlerdir. Dış güçlerin bu sinsi planlarını boşa çıkarmak için Türk gençliği bizi biz yapan kültürel değerlerimize sımsıkı sarılmalıdır.

 

1.     Türk Gençliği Millî ve Manevî Değerlerine Sımsıkı Sarılmalıdır.

            Millî ve manevî değerler bir milletin en önemli zenginliğidir.  Her Türk genci bu değerleri yaşamalıdır. Bayrak sevgisi, vatan sevgisi, gelenek, görenek, örf ve adetlerimiz bu zenginliklerin başlıcalarıdır. Misyonerlik gibi çeşitli yollarla bu değerleri unutturmak ve bu değerlerin yerine kendi değerlerini aşılamaya çalışan dış güçlere ve onların çıkarları doğrultusunda hareket edenlere karşı Türk gençliği daima uyanık olmalıdır. Büyük Atatürk’ün ‘’Millî benliğini bulmayan milletler başka milletlerin avıdır’’ sözü hiçbir zaman akıllardan çıkarılmamalıdır.

 

2. Türk Gençliği Türkçeyi Korumalıdır.

            Dil bir milleti millet yapan en önemli faktördür. Bu nedenle ülkemiz üzerinde kirli emelleri olan ülkeler dilimizin bozulması için yoğun bir çaba içerisindedirler. Bu amaçla Türkçeye yabancı dillerden kelime geçişi hızlandırılmakta, gençlerin yabancı dillerle konuşmaları özendirilmektedir. Türk gençleri bu oyunları boşa çıkarmalı, Türkçe konuşma ve yazmaya önem vermelidir. Türkçe karşısında diğer dillere verilen önem ikinci planda olmalıdır. Ülkesini korumasını bilen Türk milleti güzel Türkçemizi de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır. Bu konuda en büyük görev de Türk gençliğine düşmektedir. Bugün dünyada 500 milyon insanın kullandığı güzel Türkçemiz hakkında batılı bir düşünür şunları söylemektedir: “ Türk dili o kadar mükemmel ve kaideleri o kadar kıyasidir ki bu dili, sanki dil âlimleri vücuda getirmişlerdir.”

 

3. Türk Aile Yapısını Korumak

            Türk aile yapısı saygın özellikleriyle millî birliğimizin teminatıdır. Bunun farkında olan iç ve dış mihraklar Türk aile yapısını bozmak için yoğun bir çaba içerisindedirler. Aile değerlerimizin korunması için her Türk genci son derece duyarlı olmalıdır.

 

4. Türk Gençliği Ahlak Kurallarına Önem Vermelidir.

Dış güçlerin ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunların başında Türk gençlerini ahlakî yönden çökertmek gelmektedir. İçinde bulunduğumuz çağ insanî ve ahlakî değerler açısından çöküşün yaşandığı bir çağdır. Ahlaki özellikler bir insanın toplum içerisindeki statüsünü de belirler. Ahlakî değerlerin korunması ve yaşatılması son derece önemlidir. Türk kültürünün en önemli özelliklerinden olan doğruluk, dürüstlük gibi iyi ahlak kuralları Türk gençliğinin uyması gereken temel kurallar olmalıdır. Hz. Ömer ahlakın önemini şu sözüyle ortaya koymuştur: “Ahlak güzelliği, beden güzelliğinden daha hayırlı ve daha devamlıdır”

 

5. Türk Gençliği Terör Örgütlerinin Faaliyetlerine Karşı Dikkatli Olmalıdır.

            İnsanlığın baş belası olan terörizm, kaos ortamı oluşturmak için en acımasız yöntemleri hiç çekinmeden kullanır. Ülkemiz yıllarca bu bela ile mücadele etmiş, çocuk, kadın, genç, yaşlı binlerce vatandaşımız terör örgütlerinin saldırısı sonucu hayatlarını kaybetmişlerdir. Maalesef son zamanlarda iyice açığa çıkmıştır ki bu örgütleri dış ülkeler desteklemektedir. Türk gençliği özellikle terör örgütlerinin propagandalarına karşı dikkatli olmalıdır.

 

6. Türk Gençliği Zararlı Alışkanlıklardan Uzak Durmalıdır.

            Zararlı maddeler insan sağlığını bozan, insanın verimliliğini düşüren, aile ve toplum yaşamını sarsan temel etmenlerdir. Özellikle emperyalist güçler ve terör örgütleri hem Türk gençliğinin dinamizmini bozmak hem de kendilerine maddî çıkar sağlamak için Türk gençlerini uyuşturucu müptelası yapmak için ellerinden gelen tüm gayreti göstermektedirler. Bu oyunlara karşı mücadele etmek her Türk gencinin en önde gelen görevidir.

 

7. Türk Gençliği Türk Tarihini Öğrenmelidir.

            Türk tarihi hiçbir millete nasip olmayacak ölçüde şan ve şerefle doludur. Tarih bir milletin milli benliğidir. Türk gençlerini bu zengin mirasımızdan koparmak için çabalar yoğunlaşmıştır. Türk genci hangi dalda eğitim alırsa alsın tarihini en iyi şekilde öğrenmelidir.

 

                                                                                                                     Ergül SIRKINTI  

( Kültürel Yozlaşmaya Karşı Türk Gençliğine Düşen Görevler başlıklı yazı E. SIRKINTI tarafından 21.03.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.