3 Temmuz da başlayan şike davasına hala çözüm getirilememesi be bazı takımların yanlış tavırları, Türk futbolunu uçuruma sürüklüyor. Fenerbahçe dışında şike ile suçlanan takımlarda var ama onlar, Fenerbahçe gibi futbolu kaosa sürüklemeye çalışmıyorlar.
         Fenerbahçe tarafları, neyi savunduklarını bilmeden hata üzerine hata yaparak, takımlarını desteklediklerini zannediyorlar. Bir de suçlular G.Saray lılarmış gibi tavır takınıyor hem yöneticiler hem de taraftarlar. Fenerbahçeli bazı tarfatarlar, GS hakkında bazı davalar açarak, GS'yi de işin içine çekmeye çalışıyorlar. Ezeli rakiplerine iftira atıp, böylece kendilerini işin içinden çıkarabileceklerini zannediyor bazıları. Ama G.Saray işin içinden alnının akıyla çıkmasını kabullenemiyorlar. Eğer G.Saray'da şike yapsaydı şuan G.Saray'a da dava açılmış olurdu. Olgun bir taraftar ve yönetici oturup en azından bir kere düşünür. Niye Fenerbahçe'ye dava açıldı ? diye. Niye dava açıldı ? Çünkü ortada kanıtlı veya kanıtsız bir ithaf var. Eğer suçlamalar kanıtlanamazsa, mahkeme Fenerbahçe'yi suçsuz görürse elbette Fenerbahçe büyüklüğüyle, alnının akıyla yoluna devam edecektir. Yok suçluysa yine adalet sağlanacak Fenerbahçe'ye cezası verilecektir. İnsanlarımız hemen suçları kara leke olarak yapıştırıyor. Şikeyi kim yaptı yöneticiler. Suçu kim çekecek yöneticiler ama takım bundan menfaat sağladıysa, haksız kazancını geri verecek. Yani her halükarda takım temizlenecek sadece olaya karışan isimler kirlenecek, Fenerbahçe ceza alsa da suçu kanıtlansa da cezasını çektikten sonra elbette yoluna büyüklüğü ile devam edecek. Ama Fenerbahçe liler ya bunu anlamıyor. Ya da anlamamaya çalışıyor. Bu şike olayı sadece bizim ülkemiz futbolunda olmadı. İtalya futbolu ve diğer ligler de de var. Mesela İtalya liginde yapılan şikede; İtalya'nın köklü ve büyük takımı Juventus ağır bir ceza aldı. Ama taraftarları ne kaos ortamı yaratmaya çalıştı nede ezeli rakiplerine iftira atmaya çalışmadılar. Peki sesizmi kaldılar ? Hayır. Tepkilerini tabiki gösterdiler. Ama olgunlukla. Juventus ceza aldı, büyüklüğü gittimi ? köklü bir takım değilmi ? eskiden Juventus nasılsa şimdide öyle ne büyüklüğü
 gitti, ne de köklülüğü.
             G.Saray'lı yöneticileri gerçekten tebrik ederim. Ezeli rakiplerini adil bir şekilde yargılanması için ve adaletin sağlanmasını sağlamak için epey bir gayret gösterdiler. Buna örnek olarak G.Saray başkanı Ünal AYSAL'ın kendi takımı GS Tv ye  Şike konusunda yayın yapmaması konusunda uyardı. Çünkü Fenerbahçe gibi büyük bir takımın ve Türk futbolunun en az zararla bu işin içinden çıkması için. Bu olaylara sonucunda Fenerbahçeli yöneticiler Galatasaray'a iftira atmayı bıraktıysalar da, taraftarları hala suçlamaya G.Saray'ı karalamya devam etmektedir. Artık FB'li yöneticiler çıkıp taraftarlarından bu işin, olgunlukla devam ettirmelerini istemelidir.
( Şikeyi Galatasaray Mı Yaptı Yoksa Fenerbahçe Mi başlıklı yazı FatihGürdal tarafından 3.04.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.