Önyargılar konusunda çok yazılmış,çizilmiştir.Mutlaka bizlerinde önyargıdan kurtulamadığımız  zamanlarımız olmuştur.Ama önyagının tuzla imtihanı olur mu diyeceksiniz?

Ama oluyor.

Büyük bir holding bünyesine alacağı kişileri imtihana tabii tutar.Yazılı sonuçları sonunda başarılı olanları yeni bir imtihan beklemektedir.Ama bu imtihan dan önce bütün adaylar yemeğe davetlidir.

Bu davet aslında imtihan'ın ta kendisidir.

Yemekler sevris edilir.Artık adaylar için imtihan başlamıştır.İmtihan heyeti onları izlemektedir.Yemeğin tadına bakmadan tuz atanlar imtihanı kaybeder.Çünki onların alışkanlıkları vardır.Ö yargıları vardır.Yapacakları işte başarılı olamacakları düşünülür.

İmtihanı kazananlar yemeği test edip sonra tuzuna bakanlardır.

Bir gazeteyi .bir eseri ,okumadan,hatta başkalarının yorumuyla yorumlayanların var oldugu günleri yaşıyoruz.

Bizlerinde önyargılarımız olmuştur.Bu bir yetişme kültür olayıdır.198o öncesi bizler hangi safı tutarsak o "takımın "kitaplarını okurduk.12 eylül öncesinin askeriydim.Desinatördüm.Bir odam ve masam vardı..Masamın gözünün iç kısmında unutulmuş bir kitap vardı;Tanrıların arabaları.Erich von Daniken'adlı bir yazara aitti.Bu yazara bizim cenah iyi bakmazdı.Bende kitabı okumaktan kaçındım.Ama yanıma aldım.Uzun bir süre kitaplığımda sakladım.

Bir ara popüler bilime merak saldım.Evet okunma sırası gelen bir kitap vardı.İsmini bile tuhaf bulduğum Tanrıların arabalarını okumaya başladım.Bilimden başka referansı olmayan yazar ne hikmetse çok konuda Tevrat'a baş vuruyor.Olayların büyük kısmında Tevrat vardı.

Yıllar önce insanlığın ilimde ileri gittiğini sonra yok olduğunu,bilgisayarın olduğunu ıspatlamaya çalışıyordu.Maya medeniyeti gibi.


İnsanlık şimdi "Büyük patlama"ile Dünya'nın oluştuğunun ıspatı içinde.Deneyler yapıldı.CERN  ile bu büyük deney ileriki tarihlerde gerçekleşecek.Ama bu deneyin Dünya'yı felakete götüreceğini öne sürenler var.

Stephan Hawking gibi ünlü bilim adamları projeye  destek verdi.Kainatın sırrının çözülmesini bekleyen meraklılar  iki görüşü temsil ediyor.Evrimciler ve Yaratılışcılar.

Yaratışıcıların büyük tezi Kainatın büyük patlama ile meydana geldiğidir.Evrimciler isa Darvin'in tezi doğrultusunda "tesadüfen" herşeyin geliştiği fikrine inanmakta.
Bu görüşe tepki;

Antropolog Walker, Evrim Teorisi’nin savunulmasını, bu teorinin bir yaratıcıyı reddetmesine bağlar ve şunu belirtir:

“Birçok bilim adamı ve teknoloji uzmanının Darwin Teorisi’ni savunmalarının tek sebebi, bu teorinin bir yaratıcının varlığını reddetmesinde aranmalıdır”348.

Evrim Teorisi, bütün varlıkların ortaya çıkışını tesadüflerle açıklamaktadır. Pierre Grassé de, “tesadüf” kavramının bir ilah hâline getirildiğinden şikâyet eder ve şöyle der:

“‘Tesadüf’ kavramı, ateizm görüntüsü altında, kendisine tapınılan bir ilah hâline gelmiştir349.


Merakla beklenen bu deney sonunda bakalım bazı önyargılar değişecek mi?
( Önyargıların Tuzla İmtihanı,veya Tanrıların Arabaları başlıklı yazı M.Filizman tarafından 16.07.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.