Taşlama elbette var edebiyatımızda lakin site içi değil de toplumun geneline yazılırsa edebi değer kazanır, çok güzeldi, güzel yazmışsınız lakin bu şiirinizi başka bir yerde yayınlarsanız hiçbir anlamı yok. Elbette gönül ister ki her bir birey haddini bilsin, özellikle de şiir yazan gönül adamları daha da haddini, bilmeli, sevgi de saygı da bonkör olmalı, en çok insani değerlere onlar önem vermeli ve dile getirmeli şiirlerinde nesillere bir eser bırakmak istiyorlarsa. Geçici duygularla, kinle, hırsla, öfkeyle yazılanlar da kalıcı olmaz. 

Sitelerin belli kural ve kaideleri var, yorumlar üyelerin birbiriyle sorun yaşaması için önerilmemiş ki! Yorumlar şiirlerin gelişmesi için, dostane ilişkilere kapı açılması için, fikir alışverişlerinde kolaylık olsun diye sunulmuştur üyelere. Gel gör ki her şeyde olduğu gibi bu güzel, önemli seçeneği de kötüye kullanmakta çok başarılıyız. 

Yorumdu seçkiydi derken birbirimizi nasıl da kırar olduk, oysa ne kazandırıyor bize çok yorum olması ya da çok seçki olması, sadece geçici bir gurur okşamadan öte gitmiyor. Bu kısa gurur okşamalara ne kadar da ihtiyaç duyuyormuşuz ki birbirimizi ağır ithamlarla suçlar olduk Sitedeki sorunlarla elbette Allah ilgilenmez, ama insanlığa zarar veren, kalp kıran, iftira atan, yaşantısında bir başkasının rızkını kesenler için de ilahi adaleti vardır. 

İnsan sanal ortamda da insandır, real ortamda da. Farklılık göstermesi mümkün değil, yani insan neyse odur her ortamda. Vicdanı varsa, inancı varsa, insani değerlerini gözü gibi koruyup, önemsiyorsa, sağlam bir aile terbiyesi almışsa o kişiyi hiçbir ortam bozamaz. “Ordunun içine de girse aynı kişilikte çıkar” diye bir söz vardır. Burada da geçerlidir bu söz. İnsan her ortamda alının akıyla bulunmalıdır, şahsiyetine bir zeval vermeden, bir başkası tarafından zeval görmeden.

“Birbirimizi sevmedikçe, iman etmiş olmayız!” Hz. Muhammed



Sağlıcakla kalınız arkadaşlar





Sayılı günlerden ibaret olan oruç, yine sayılı günlerden ibaren olan hayatımıza incelik,
 derinlik ve zerâfet kazandırır. Hayırlı ve bereketli bir ramazan ayı diliyorum….


Selamlar saygılarımla


* * *


( Yorumlarımdan Bir Esinti -taşlama Üstüne- başlıklı yazı Güler Öz tarafından 20.07.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.