1 Gaziantepli Bestekarlar

Gaziantepli Bestekârlar

Ayıntabi Mehmet bey

Alaeddin Yavaşça

Dr.Emin Kılıçkale

Edip Akbayram

Halil Karaduman

Dr.Cemil Özbal

Erol Güngör             

M.Ali Çelikbaş

Necdet Yaşar

Özcan Sönmez

A.Burhan Bakışkan   

Ahmet Özkök

Kaya Öztaş

Savaş Özkök

A.Burhan İkibudak

Tahir Sıral  

Burhan Atik

yukarda adı yazılı bestekârlardan Dr.Cemil Özbal’dan Tahir Sıral’a kadar olan bestecilerin eserleri Şef Muhtar Küçükkömürcü yönetiminde 27.5.2005 tarihinde Gaziantep Zeugma 1.inci Uluslararası şiir ve müzik festivalinde “Gaziantepli besteciler özel konserinde” ve bir kısmı da 21.5.2007 tarihinde yine Gaziantep’te “Gaziantepli besteciler özel konserinde” eserleri okunan bestekârlardır.

26 Ocak 2011 tarihinde ise yine Şef Muhtar Küçükkömürcü yönetiminde Gaziantep’te, Ulu Önder Atatürk’ün Gaziantep’e teşriflerinin 78.inci yıldönümü münasebeti ile verilen “Hüseyni Faslı ve Erol Güngör besteleri konseriile bestekâr ve şair Erol Güngör yine Gazianteplilerin huzurunda eserleri ile yer almıştır. Bestekâr Erol Güngör 5.4.2011 tarihinde Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanlığı himayesinde verilen “Buselik TSM Topluluğu konserinde” de eserleri ile yer almıştır.17 Nisan 2012 tarihinde Gaziantep’te 23 Nisan şenlikleri haftasında verilen bir konserde de Erol Güngör, bestesi ile yine yer almıştır. Eski yıllarda bestekâr olarak adı geçen bazı sanatçıların isimlerini ise Gaziantep’le ilgili bazı eski web sayfalarında bulmak mümkündür. Bahsi geçen web sayfaları güncellenmediği için son yirmi yıl içinde adı duyulmuş, başarılı olmuş sevgi ve saygı görmüş bazı bestekârlarımızın adı unutulmuş duruma düşmektedir. Yoksa “bir zamanlar besteciler vardı, geldiler, eser verdiler, yaşlandılar, vefat ettiler, ondan sonra bir daha bu şehre bestekâr gelmedi, bu şehirde bir daha bestekâr doğmadı” gibi bir çelişki ve mantık dışı bir durum ortaya çıkar ki, bu yanlışlığın düzeltilmesi için beş yılda bir, bu listeleri güncellemek gerekir.

 

( Gaziantepli Bestekarlar başlıklı yazı Erol Güngör tarafından 10.08.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.