1 Sendeyaz-sendekatıl


Sitemizin 4. Antolojisi için hazırlıklar başladı. Başladı ama çok ağır ilerliyor. Çünkü antolojiye katılım için gerekli sayıya henüz ulaşamadık. İnanabiliyor musunuz?


Biz bu kadar mı garibiz? Hem de bu sitede. Bu kadar yazarın-şairin arasında antoloji için heyecanlanan, emek harcayanların sayısı; ne kadar üzücü.


Peki neden böyle? Hiç düşündünüz mü?

Ben düşündüm.


Öncelikle biz artık ailemiz sayılan sendeyaz.net edebiyat sitesinin reklamını iyi yapamıyoruz. Yazılarımızın şiirlerimizin linkini sosyal paylaşım sitelerine eklemekle bitmiyor demek ki. Daha güçlü olmamız için daha iyi tanıtım yapmalıyız. Antoloji gerçekten güzel bir çalışma oluyor. Hele hazırlayanlar şiirin babaları ise. O kadar çok kişiye ulaşıyor ki bu eser. Eser diyorum çünkü bunlar hiç kaybolmuyor, kitaplığımıza bir örnek, kütüphanelerimize bir kaynak, şairlerimize birer ilham oluyor.


Ben sitemizin üçüncü antolojisi elime geçtiğinde ne kadar sevindim anlatamam. O hafta onunla oturup onunla kalktım. Gerçekten kaliteli basılmış bir eserdi. Rengi, boyutu, kağıdı iyi seçilmişti. Edebiyat adına da hiç hata yoktu. İnce düşünceler ve nazik sıralamalarla bezenmişti. Şiirler “Oku beni” diyordu. İnattı. İnanın kitaplarımı hediye edeceğim kişileri özenle seçtim. Şiirden anlamayan, sanatla ilgisi olmayan, bu eseri okuyacağından emin olamadığım şahıslara vermedim. Değerli şeyler herkese verilmiyor.


Doğru yaptığıma da inanıyorum.


Yazmayan yazanın kıymetini bilemez. Antolojimize katılmak için benim çok sebebim var. Çünkü yazdıklarımı paylaşmayı seviyorum. Sadece kendim yazıp kendim okursam hiç yazmayım daha iyi. Üstelik listeye baktığımda çok değerli kalemleri gördüm. Sırf onlarla aynı kitabı paylaşmak bile onur verir şaire. Şiirde henüz yeterli olmadığımı düşündüğüm halde antoloji bulunmaz bir nimet kanısındayım.


Bugün iki şair arkadaşıma “Antolojimiz hazırlanıyor, katılırsan sevinirim” dedim. Memnun oldular. İki şair dost da katılacak. Şartların ağır olmadığını zaten biliyorsunuz. Üyelik şartı ve edebi çalışmalar yapan, şiire tutkun herkese açık…  Neden siz de dostlarınıza sormuyorsunuz? Yoksa hiç şair arkadaşınız yok mu?


Kendimizi geliştirmek adına, kalıcı paylaşımlar adına güzel bir çalışma olacak. Ben bu antolojinin basılacağına gönülden inanıyorum. Neden elli ya da yetmiş beş kişi, yüz değil, iki yüz değil? -Nerde çokluk- demek istemiyorum ama bu sayıyla bile eser ortaya çıkabilir.


Gönülden isteyince neler olmuyor ki… Biz beş fazla verir, on eksik alırız. Fakat katılamayan dostlara acırız. Paylaşmayı sevmeyenler niçin yazarlar ya da yazarım diye geçinirler hiç anlamam. Seviyorsanız neyi bekliyorsunuz?


Keşke daha çok birlik olabilseydik. Keşke daha çok yere imza atabilseydik...


Bu arada yönetimde olan arkadaşlar bir de sendeyaz.net kimliği çıkarsalar da yakamıza taksak, kimlik sorulduğunda çıkarıp onu göstersek… Belki antolojilerimizin içinde bir yazar- şair kimliğimiz sürpriz olarak gelir, sizce de iyi olmaz mı?



Eğer kayda değer bir sebebiniz yok ise “Antolojide buluşmak üzere…”

 

 

( Sendeyaz-sendekatıl başlıklı yazı F.Ç.Kabadayı tarafından 3.11.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.