NEDRETCE

                     En popüler romanlar,en güzel şiirler,en anlamlı haberler,en güzel resimler aşk üstüne.Herkes "hayatının aşkını" aradığını söylüyor.Aşk için acı çekiliyor, aşk için ölünüyor.Bir yazılanlara bakın bir de yaşananlara beklentilere.Aradaki uçurum aslında aşkın hiç kimsenin umurunda olmadığı yönünde. 
Adına aşk denen o istek ve tutku ,cinsellik ve karşı cinse duyulan özlem. Geçmişte bestesi ve güftesi aşk olan şarkılardaki duygu yoğunluğuna bakın "Sen kalbimin mehtabısın,güneşisin.Sen ruhumun vazgeçilmez bir eşisin.Bir şarkısın sen" derken dilden dile bugüne kadar gelip hala yeni düzenlemelerle hit olmuş,bir duygu seliyken. Bir de,yeni hit şarkı sözlerindeki anlamsızlığa ya da gizli anlama bakın " Çok canım acıdı çeksene elini kırıcan mı belimi. Ayılık var hamurunda".Buram buram cinsellik kokan erotik bir hatun ,dudaklarını üçyüzotuzüç diyip büzüp açarak itici sesiyle seks çağrıştırıyor.Yada dilden dile dolaşan yakalarsam muck muck ,rekorlar kırıyor."Sen olmazsan başkası sözleriyle büyüyen nesilde aşk yerine seksi tercih ediyor.İçimizde tıkılı arayış içindeki cinsellik, ağzının suları akarak önce sanal seksle tatmin ararken, biri olmazsa öbürü diyerek "daldan dala" konma çağrışımları yapıyor. 
                   Sevgilinin belik belik saçlarına övgü yakan delikanlılar şimdi özgürlüğün dozunu kaçıran kızlardan kaçıyor.Duygulara düğüm atılmış bedenler konuşuyor. Genç yaşta yaşanan tüm cinsellik tükeniyor insanları da tüketirken .Bağlılık,sadakat ve gerçek sevgiler çağ öncesi masallara hapsediliyor “çağdışı” damgası yiyerek. 
Aşk can çekişiyor,porno yaygınlaşıyor,duygular şekil değiştiriyor.Eve atmak,halletmek üzerine yoğunlaşıyor ,sigara ,alkol extacy sarhoşlukları ile cesaretlenen bedenler. 
Dünya sevgi ve aileye dönüş yaparken biz “özgürlük” adına çiğniyoruz güzellikleri.Özgürlük tüm insanların düşleri de “ nereye kadar? ”

Bizim aşktan anladığımızla bazılarının ki çok farklı.Ben şarkılara taktım bu ara.Önümüzdeki yılın hit parçasının güftesi de bana ait olsun istedim .Hop kültür pop kültür çok beğenecektir.Çünkü bazılarının aşktan anladığı bu. 

Hey güzel,gel gezelim 
Seni canım çok çekiyor 
Oynaşalım koklaşalım 
Sonra bu aşk da bitiyor 
İçim bir hoş oldu yine 
Görür görmez bedenini 
Sarılalım öpüşelim 
Çatur çutur aşk geçiyor 
Hadi nazlanma sırada 
Daha birçok aşk bekliyor 
Katur kutur,çatur çutur 
Aşkları gönlüm çekiyor 

ya da şöyle mi doğrusu acaba?

O köşedeki boyacı çocuk, 
O dolmuş parası vermemek için 
her gün yürüyerek okula giden üniversiteli, 
O haftalığını bekleyen tezgahtar 
O öğretmen ,o hammal 
O aşkı tuvale döken ressam 
O özlemi dizeler döken şair 
O sevgilinin kakülüne güfte yazan 
O tamburunda şakıtan besteleri 
O kaşları çatık adam 
O yaşını almış kadın 
O büyüme acıları çeken çocuk 
Onlar ve öbürleri 
HAK EDİYOR SEVGİLERİ
Aşk istemeyen
yalnızca 
Sevginin katilleri

( Nerede O Eski Aşklar başlıklı yazı nedretc tarafından 28.11.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu