BİR ÇOCUK İÇİN TAŞINMAK
Yağmurlu bir sonbahar sabahı mete ve ailesi babası ve annesinin işi nedeni ile Ankara'dan Londra'ya taşınacaklardı.Mete her ne kadar istemesede hiç yurt dışına çıkmadığı için içten içe heyecanlanıyordu.Mete o sabah çok erken uyanmıştı ve odasına son bir kez baktı biliyordu bir daha bu odayı göremeyecekti.Yavaş yavaş evden ayrılma vakti gelmeye başladı evin içi evden çok bir antreman alanına benziyordu annesi ve babası evdeki laboratuarlarından son eşyalarını da toplamayı yeni bitirmişti.Artık tamamı ile hazırlardı evden ayrılmaya çok geçmeden de tır gelmişti zaten görevli kişiler yavaş yavaş eşyaları yerleştirmeye başladılar ve en sonunda gitmeye hazırdılar.
 
Mete bunu anlayamıyordu neden ayrılmak zorundaydılar ki?
Mete annesine sordu: ''anneciğim neden başka bir yere gidiyoruz ki ne olur burada kalsak hem ben bida ne zaman anneannemleri göreciğim?''
Meltem hanım: ''Merak etme Mete elbet anneannenleri ziyarete geleceğiz ama babanla benim işim gereği gitmek zorundayız hem sana söz veriyorum oradaki evimizde en büyük odayı sen alacaksın''
 
Mete her ne kadar üzülsede oda işini pek beğenmişti doğrusu.Artık Londra'ya gelmişlerdi.Mete bu şehrin büyüklüğne şaşırmıştı yavaşça yeni evlerine gitiiler bir yıl sonra Mete okula başladı okulu başarıyla bitirdi ve İngiltere deki en güzel fen lisesine gitti okulu birinci olarak bitirdi ve bu istikrarı bozmadan üniversiteye gitti ve en sonunda Mete dünyada sayılan bir beyin cerrahı oldu.
 
Her şey iyi çok güzel ama Metenin içinde birşeyler eksikti iyice düşündü ve Türkiyeye küçüklüğünden hatırladığı kadar güzel olan o ülkeye gitmeye karar verdi.Mete Türkiye ye gelmişti annesinden aldığı cep telefonundan dayısı ile görüştü dayısıyla otogarda buluştular ve dayısı ile birlikte eve gittiler anneannesi Meteyi gördüğünde tanıyamadı dayı annesine onun küçük torunu olduğunu ve o kadar yolu anneannesini görmek için geldiğini anlattı  anneanne ve Mete onca yılın hasretini üç gün içinde kapatmak zorunda kaldı çünkü anneanne üç günün sonunda vefat etti.
 
Mete ne umutlarla geldiği ülkeden böyle ayrılmak zorunda kaldı.Mete tekrar Londra'ya döndü orada kendini sadece işine adadı çünkü o anneannesiyle özlemine doyamadan anneannesi onu terk etmişti.Mete bu olayı hiç unutmayacaktı çünkü eğer yirmi yıl önce taşınmamış olsalardı Mete anneannesiyle daha çok zaman geçirebilecekti.   
( Bir Çocuk İçin Taşınmak başlıklı yazı egem-ruzgar- tarafından 16.12.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.