BEHLÜL’ÜN DEĞNEKTEN ATI

                                    Ahmet AYAZ

 

       Sevgili okurlarım, bu gün de size Behlül hazretlerinin değnekten atı başlığı altında bir hikaye anlatacağım.

       Harun Reşit zamanında mahalleliler toplanmışlar, Behlül Dane Hazretlerine gelmişler.Seni mahallemize muhtar yapmak istiyoruz,bizim halimizden ancak sen anlarsın,derdimizin ortağı sensin.Bizim için hayırlı işleri yapacak senden başka hiçbir kimseyi göremiyoruz ne dersin? Demişler. Behlül Dane Hazretleri; “ Biraz bekleyin,sorup sual etmem gerekir.” demiş.Ve değnekten ata binip, atını sürmüş. Birileri de arkasından kendisini takip için çıkmış..Behlül Hazretleri değneğin ucunu insan dışkısına batırıp karıştırırken; “ Beni mahalleliler mahalleye muhtar yapmak istiyorlar.Bu işe siz ne dersiniz?” deyince insan dışkısının içinden sesler gelmiş.“ Aman ha aman! Sen o işlerden uzak dur, bak bizim halimizi görüyorsunuz Bakınız, bizim kimimiz bal, kimimiz börek, kimimiz süt, kimimiz baklava, her birimiz ayrı  ayrı birer nimet idik. İnsan içine girince  işte bu hale geldik.” Demişler. Behlül Dane Hazretleri değnekten atına tekrar binip,mahalleliye gelmiş; “ Razı olmadılar,ben bu işi yapamam,siz kendi içinizden birisini muhtar seçin de muhtarlığı,o seçtiğiniz kişi yapsın.” Diyerek, toplanan mahalle toplantısını terk etmiş.

       Saygıdeğer okurlarım, insanlarla uğraşmak o kadar zor ki anlatılır gibi değil. Ben bulunduğum  apartmanın yaklaşık olarak dört yıl yöneticiliğini yaptım, iki yaşlı hacının sayesinde bırakmak zorunda kaldım. Bazen millet vekillerimizi suçluyoruz, bazen hükümetimizi suçluyoruz. Muhtarı suçlarız, yolda yaya yürürken şoförü , biz araba kullanırken yayaları suçlarız.

       Bu günlük de bu kadar. Gelecek sohbet yazımda sizlerle tekrar buluşmak dileği ile hepiniz hoşça ve dostça kalınız. En güzel ve mutluluk dolu günler hep ve hepimizin olsun diyorum.

( Behlülün Değnekten Atı başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 22.12.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.