...

-Köye gitmesek olmaz mı ?
— Neden?
-Şey… Onlar sizin gibi değildir. Beni istemezler. Papaz demişti ki…
—Ne demişti, evladım?
-Türkler bizleri sevmezlermiş. Bu topraklar bizim topraklarımızmış. Türkler zorla el koymuşlar. Hatta her Pazar ayininde Tanrı bizi Türklerin zulmünden kurtarsın diye dua eder.
—Ya demek öyle diyor. Peki, sana bir soru soracağım, hazır mısın?
-Buyrun efendim.
—Benim yerime papaz efendi görseydi halini ne yapardı?
-Büyük ihtimalle babama teslim ederdi.
—Peki, sence papaz efendi mi daha iyi yoksa ben mi?
-Tabîki de siz daha iyisiniz efendim.

—Peki, bir Hıristiyan görseydi, senin halini?
-Korkusundan yaklaşamazdı.
—Ben senin selametin için her ne yaptıysam, emin ol ki herhangi bir Müslüman da aynı hareketi yapardı. Papaz efendi önyargıyla yaklaşarak anlatmış. Türkler, Kürtler, Araplar, Acemler hiç fark etmez. Bütün Müslümanlar cömert ve iyilik sever insanlardır. Dinimiz bunu emreder.


 Dimitri güneşin aydınlattığı sarı saçlarının gölgesinde parlayan mavi gözleriyle Kaya Molla’ya hayranlıkla bakıyordu. Keşke böyle bir babası olsaydı ama bu sadece bir düşünceden ibaretti ve öyle kalmaya mecburdu.

Sohbet o kadar güzel gidiyordu ki köye vardıklarını bile fark edemediler. Dimitri’nin düşüncesinin aksine köylüler ona sıcak davrandı. Kaya Molla Dimitri’yi evinde misafir etti. Yaralarını sarıp elbiselerini değiştirdiler. Dimitri Kaya Molla’ya dönerek :

-Ben de Müslüman olmak istiyorum, dedi.
—Emin misin? Bu işin dönüşü yok, bilesin.
-Eminim, çok düşündüm.
—Peki, öyleyse, dedi Kaya Molla ve Dimitri’ye kelime-i şehadet getirtip boy abdesti aldırdı. Dimitri’nin adını değiştirdiler. Yeni adı Yusuf oldu. Kaya Molla Yusuf’a Yusuf Aleyhisselam’ın kıssasını anlattı ve boynuna sarılırken şöyle mırıldandı :


Mısır’a sultan olmak için kuyuda hicranlı bir karanlık yaşamak gerekir, Yusuf’um…


Enes Yavuz / SİMURG

( Yusufun Hikayesi 3 başlıklı yazı Enes YAVUZ tarafından 28.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.