(kadınlarımıza)

"Gönlümde açmadan solan Bir gülsün
Her zaman gamlıyım Her zaman üzgün
Beklerim yolunu Aylar boyunca
Yeter ki gel bana Senede bir gün,"
____Dillerden düşmeyen bir şarkıdır sene de bir gün.
Der ki bir gün olsa bile yine gel.....

___

işte biz de KADINLARIMIZA sene de bir gün veriyoruz.
Nede olsa elimizde 365 gün var, böl parçala dağıt:) cömertçe.
Dün akşam eve gittiğinde "hala nerede bu yemek diye" avazınca bağıran o adam bu sabah iş yerine vardığında nazikçe Kadınlar gününü kutladı mesai arkadaşlarının. Daha dün sokakta gördüğü kadınlara maymuni iştahla bakışan o adam bugün nazik ve düşünceli bir beyefendi oldu.
Dün oğluna "oğlum yüz verme şu karına" diyen kaynana bugün sosyal bir kadın olup kutlamaları kabul ediyor. Peki yarın....Sür gitsin dereye. Tamam işte dün kadınlar günüydü kutladık, hadi bugün topla ortalığı yada mutlu et beni! Hayda bre savulun!...

Şubatta sevgilimizi hatırladık, Martta kadınlarımızı , Mayısta Annemize bir çiçek Haziranda babamıza bir gömlek! Yazık bu esnafa aslında. Daha çok gün üretilmeli. Mesela bakın bugün çantacılar, kozmetik ürün satan mağazalar, konfeksiyonlar, kuyumcular iş yapacak. Allah bereket versin! Haliyle bu adam gazeteye büyük puntolarla kutlama mesajı gönderecek değil mi.

"Bütün Kadınlarımızın Kadınlar günü Kutlu Olsun"

Peki dün sokak ortasında öldürülen Ayşenin, dün çocuklarının önünde boğazı kesilen Haticenin, dün yokluk içinde bir de aç karna sobayla zehirlenen Meralin suçu neydi. Bugün çiçek alınan Zelihanın onlardan üstün tarafı neydi.
Sanmayın ki kadınlar arasında bir ihtilaf derdindeyim hayır. Ben oyalama ve değerleri bir güne sığdırarak insanları böyle bir komplo içinde gütme teorilerine karşıyım. Bu sabah derse geç kaldığı için kendisini uyaran öğretmene sert çıkışan Metin 24 Kasım geldiğinde en güzel çiçekleri alacaktır eminim.

Mor çatılarla uçan süpürgelerle olan bir iş değildir bu. Bugün Kadınlar için direnişmiş. 364 gün teslim oluş da bugün mü direniş! Alenen sınıflandırma değil de nedir bu.
Cahiliye döneminde kızları diri diri toprağa gömerlermiş, bilirsiniz. Sonra oku emriyle başlayan yüce dinimiz geldiğinde Kadınların ezilmemesi, hırpalanmamasını emretmiş.

"“Mü’minlerin îmân bakımından en mükemmeli, huyu en iyi olanıdır. Hayırlınız, kadınlarına karşı hayırlı olanlardır.”
Bu sadece Peygamber efendimizin hadislerinden birisi. O özetle adam olmak istiyorsan kadınına iyi davranacaksın diyor! Kadınına iyi hoş sevgi dolu ve şefkatli davranacaksın ki adam olacaksın diyor. Senede bir gün kutlayıp diğer günler şutlayacaksın demiyor.

Kadınlarımız ya:;
Allah'ın cenneti ayakları altına serdiği analarımız,
Uğruna Mecnun olup dağları deldiğimiz sevgililerimiz,
Beline kuşağı bağlayıp başka bir eve gönderirken ardından ağladığımız kardeşlerimiz. Hayatımız! Hayatlarımız! Yılda bir gün hatırlayıp da diğer günler kıymet bilmeyenlere, eza gösterenlere, hak gasp edenlere; erkek yada kadın kim olursa olsun yazıklar olsun…

“Veysel hatrın için döndü geriye,
Mecnun sevdan ile döndü deliye,
Mevla cennetini etti hediye,
Kadınsın, kadınlık nurdur özünde!

Kıymetini bilmeyen ateşe ram’dır,
Sensiz gönül körpe, sevgiler hamdır,
Seni üzmek günah, üzmek haramdır,
Kadınsan kadınlık nurdur özünde!

Herkes yazar da ben Kadınlar günü şiiri yazamaz mıyım yani! Ama bir yanlışlık yapıp Kadın konulu şiirimi Ekim ayında yazmışım, neyse artık Ekimde yazdım Marta kabul edilsin, öyle ya Ekimde kadını anmanın, hatırlamanın ne manası var ki….

Tamam tamam adet yerini bulsun kızmayın, zira o yüce varlığın, Adem peygamberin cennette ki yalnızlığına bile deva olan Havva’nın,  aylarca yol yürümesine rağmen söz verdiği için geri dönen anasına kadına muhabbet eden Veysel Karani’nin, bize o yüce peygamberi dünyaya getiren Amine annemiz ile, Yurdun bekası için canla başla mücadele etmiş bir büyük adam olan Mustafa Kemal’in anacığı Zübeyde hanımın hatırına; Kadınlar gününüz kutlu olsun.

Kadınlarımızla ömrümüz kutlu olsun…

Haydi şarkımızla başladık şarkımızla bitirelim. 

“Ağarsın saçların, solsun yanağın
Adını anmaktan yansın dudağım
Bu aşka canımı adayacağım
Yeter ki gel bana Senede bir gün,”
….

8 Mart 2013
Mustafa Çelebi ÇETİNKAYA

 

( Sene De Bir Gün 8mart başlıklı yazı SEVDAZAN® tarafından 8.03.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.